van der Horst

Spa: Prema Racing palmt eerste startrij in

Antonio Giovinazzi - Prema
Antonio Giovinazzi - Prema
Antonio Giovinazzi (Prema Racing) heeft de pole gepakt voor de GP2 hoofdrace die zaterdag plaats vindt op het circuit van Spa Francorchamps. De Italiaan had 1:56.607 nodig om een ronde af te leggen en was daarmee een tiende seconde sneller dan zijn teamgenoot Pierre Gasly. De tweede startrij wordt ingenomen door Gustav Malja (Rapax) en Norman Nato (Racing Engineering).
  • Oeste Kart
Sergey Sirotkin - ART GP
Sergey Sirotkin - ART GP
Minder geluk had Sergey Sirotkin (ART GP), de Rus die de leiding in de puntenstand deelt met Gasly, was deze morgen nog de snelste in de vrije training, maar kwam in de kwalificatie niet verder dan de dertiende tijd. De vijfde tijd ging naar Jordan King (Racing Engineering), hij ging Arthur Pic (Rapax), Raffaele Marciello (Russian Time), Alex Lynn (Dams), Nobuharu Matsushita (ART Grand Prix) en Marvin Kirchhöfer (Carlin) vooraf. Door de hitte hielden de zachte banden het maar een ronde lang uit, wat de rijders verplichte om na hun opwarmingsronde direct een snelle chrono neer te zetten.

Foto's: Vincent Wouters & Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op vrijdag 26 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons