van der Horst

Spa-Francorchamps: George Russell loopt uit in het GP3 kampioenschap

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
Met een zege en een tweede plaats deed George Russell (ART GP) een gouden zaak in het GP3 kampioenschap, Russell telt nu 137 punten, 36 meer dan zijn naaste tegenstander Jack Aitken (ART GP). Russell won in Spa de hoofdrace, zijn derde overwinning dit seizoen, in de Sprintrace was de zege voor Giuliano Alesi (Trident).
Start GP3 race 1 op Spa-Francorchamps
Start GP3 race 1 op Spa-Francorchamps
In de eerste race voor de GP3 serie verloor de van op de pole vertrokken Russell de leiding aan zijn ploeggenoot Nirei Fukuzumi (ART GP), maar al in de tweede ronde werd de race geneutraliseerd met een Virtual Safety Car procedure. Bij de herstart verraste Russell de Japanner en nam resoluut de kop van de wedstrijd. Twee ronden later ging ook Jack Aitken (ART GP) voorbij Fukuzumi, de twee zouden nog enkele malen van plaats wisselen maar de race eindigde met een triple voor ART GP met Russel voor Aitken en Fukuzumi. Arjun Maini (Jenzer) werd vierde voor Dorian Boccolacci (Trident), Ryan Tveter (Trident) en Giuliano Alesi (Trident).

Jean & Giuliano Alesi
Jean & Giuliano Alesi
Bij de start van de tweede race nam Giuliano Alesi de koppositie over ten koste van Julien Falchero (Campos) en de Fransman zou de leiding niet meer af staan. Daarachter is George Russell aan een remonte begonnen die in tien ronden tijd zeven plaatsen wint en als tweede over de meet zou komen. Ryan Tveter (Trident) legde beslag op de laatste podiumplaats. Ook Nirei Fukuzumi klom na een gemiste start nog op in het klassement en finishte als vierde. Julien Falchero (Campos) sloot de top vijf af.

Foto's: Racing International Photography
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons