van der Horst

Spa-Francorchamps: Jack Aitken wint incidentrijke tweede GP3 race

Jack Aitken - Arden
Jack Aitken - Arden
Jack Aitken (Arden) behaalde op Spa zijn eerste zege in het GP3 kampioenschap, de Brit won een geanimeerde race die niet minder dan drie maal diende onderbroken te worden door een safety car periode. Antonio Fuoco (Trident) pakte de tweede plaats en Santino Ferrucci (Dams) kaapte de laatste podiumplaats weg. Puntenleider Charles Leclerc (ART GP) kwam ditmaal niet verder dan de zesde plaats.
Antonio Fuoco - Trident Racing
Antonio Fuoco - Trident Racing
Aitken vertrok vanop de vierde startplaats, lag derde na de start en ging al snel voorbij Ferrucci. Een ronde later passeerde hij Matevos Isaakyan die vanop de pole gestart was en reed daarna ongestoord naar zijn eerste zege. Fuoco reed ook een mooie inhaalrace en pakte zo nog de tweede plaats voor Ferrucci en Isaakyan. Charles Leclerc leek op weg naar de vijfde plaats maar moest in de laatste ronde nog de duimen leggen voor Jake Dennis (Arden).

De race werd wel vooral gekenmerkt door verschillende incidenten die er toe leidden dat de wedstrijd tot driemaal geneutraliseerd werd. Eerst ging Konstantin Tereschenko van de baan, daarna reden Jake Hughes en Matt Parry op elkaar in en de laatste neutralisatie was nodig nadat Kevin Jorg de vangrail inging na een contact met Nirei Fukuzumi.

Foto's: Racing International Photography
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons