van der Horst

Spa-Francorchamps opent deuren opnieuw op 8 juni

De vrije training van de Belcar viel letterlijk in het water
De vrije training van de Belcar viel letterlijk in het water
Het circuit van Spa-Francorchamps werd vrijdagnamiddag getroffen door noodweer net op het ogenblik dat de vrije sessies voor de Spa Euro Races aan de gang waren. Aanvankelijk werd er nog verder gereden maar modderstromen op het circuit, verplichtten de organisatie om alle actie op de baan stop te zetten en leidde tenslotte tot de annulatie van de Spa Euro Races nadat bleek dat de piste grote schade had opgelopen. De herstellingen zijn zaterdag al aangevat en de CEO van de omloop, Nathalie Maillet bevestigde dat de omloop terug bruikbaar zal zijn op dinsdag 8 juni.
  • Dreamdrive
Door de druk van het water en de aanhoudende modderstroom liep de piste ernstige schade op ter hoogte van de endurance stands en aan de Eau Rouge bocht. Het asfalt werd op sommige plaatsen omhoog geduwd en de zijkant van de piste ter hoogte van de open tribunes spoelde volledig weg. Daarnaast liepen verschillende tunnels onder het circuit alsook enkele gebouwen onder water. Ook in de nabije omgeving van de piste moet nagegaan worden of er geen risico is voor grondverschuivingen van op de hoger gelegen heuvelflanken.

De herstellingswerken werden zaterdag al om 6 uur in de morgen aangevat en Nathalie Maillet is er behoorlijk zeker van dat die op maandagavond kunnen afgerond worden zodat de piste op dinsdag weer bruikbaar is en de enementen die de volgende weken gepland staan kunnen doorgaan als gepland.

Foto: Kurt Vanhoenacker
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zaterdag 5 juni 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons