van der Horst

Spa Francorchamps: Pulcini-Hites pakken pole

Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Zondag betwisten de deelnemers aan het GT Open International kampioenschap voor het eerst een endurance race over 2 uren en 20 minuten waar dubbele punten te behalen zijn. De kwalificatie voor de race vond op zaterdag plaats waar de snelste tijd ging naar de Oregon Team Lamborghini van Leonardo Pulcini en Benja Hites. Opvallend, de eerste drie in de puntenstand vinden we ook terug in de top drie voor de grid.
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
Het was zeer heet in Francorchamps, maar toch verliep de kwalificatiesessie zonder  noemenswaardige incidenten. Pulcini was de snelste man op de baan met een ronde in 2:17.104. De Optimum Motorsport McLaren 720S van puntenleiders Nick Moss en Joe Osborne start op zondag van op de tweede plaats. De tweede Oregon Team Lamborghini bestuurd door Glenn Van Berlo en Kevin Gilardoni klokte de derde tijd. De Olimp Racing Audi R8 LMS van Marcin Jedlinski/Karol Basz zal mee van op de tweede rij starten. Op de derde startrij vinden we twee Mercedessen terug, van Team GT en van Haupt Racing team. De AF Corse Ferrari van Laurent De Meeus start van op de twaalfde plaats.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 18 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons