van der Horst

Spa-Francorchamps: Wederom moeilijk weekend voor Maya Weug in de Ardennen

Maya Weug - Iron Dames
Maya Weug - Iron Dames
Maya Weug en Spa-Francorchamps: het is tot nu toe geen goed huwelijk. Voor een tweede maal dit seizoen zakte de Nederlandse met Belgische roots af richting de Ardennen, ditmaal in het kader van het Italiaans F4 kampioenschap. Helaas verliet de Ferrari Academy-piloot net zoals twee maanden geleden het circuit na een minder weekend. Weug pakte wel een tiende plaats tijdens de tweede race, terwijl zij dertiende en vijftiende werd in race één en drie.
  • Powercars
Jules Castro - Van Amersfoort Racing
Jules Castro - Van Amersfoort Racing
De grootste slokop was wederom Prema Racing, met dank aan Andrea Kimi Antonelli die alle drie races won. Het Italiaanse team besloot de race op zaterdag met een volledig podium, terwijl Rafaele Câmara een huzarenstukje liet zien in de laatste race om vanaf de 34ste plaats naar het podium te rijden. Ook Jules Castro, uitkomend voor Van Amersfoort Racing, was van de partij, maar kon helaas geen punten verzamelen voor het Rookie-klassement.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 19 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons