van der Horst

Spa-Francorchamps - Zandvoort: Voorbeschouwing EMG Motorsport

Komend weekend wordt het druk voor de troepen van Edgard Terium. EMG Motorsport treedt immers met drie wagens aan in de Supercar Challenge op het circuit van Spa-Francorchamps, maar maakt ook met 1 racebolide de verplaatsing naar Circuit Park Zandvoort voor de vierde manche van het BGDC-kampioenschap.
  • Prospeed Competition
“Met een strijd op twee fronten wordt het inderdaad een druk weekend voor EMG Motorsport”, opent teambaas Edgard Terium. “En het is niet enkel een druk weekend, maar ook een zeer belangrijke tweedaagse voor het team en de rijders. In de Supercar Challenge stond het geluk dit jaar nog niet echt aan onze zijde en daar wensen we komend weekend in Spa verandering in te brengen. We tekenen opnieuw present met drie wagens, waarvan twee in de Divisie Sport en een in de Divisie GT. Wiebe Wijtzes zal ook in Spa-Francorchamps met zijn Renault Clio III (klasse Sport 2) de wedstrijden solo afwerken. Hij heeft al bewezen dat hij zijn mannetje kan staan in zijn klasse, hij won in Zolder de eerste manche en moet in feite elke wedstrijd op een podiumplaats mikken. Naast de Renault Clio III treedt opnieuw de BMW M3 E92 aan in de Divisie Sport, maar dan in de klasse Super Sport. De bezetting van deze BMW is dezelfde als bij de wedstrijden in Zolder tijdens het New Race Festival. Philippe Bonneel en Bas Schouten zijn de rijders van dienst en ook zij kampen voor een podiumplaats in hun klasse. Tenslotte is er nog de Porsche 997 GT3 Cup in de Divisie GT en ook voor deze wagen doen we een beroep op hetzelfde rijdersduo als in Zolder. Patrick Lamster en Kris Cools krijgen in de klasse GTB wel te maken met felle tegenstand, maar in Zolder bewezen ze met een tweede plaats dat ze wel degelijk hun mannetje kunnen staan.”

Met drie wagens in de Supercar Challenge is het al vrij druk voor EMG Motorsport. Maar deze jongens kennen ondertussen het klappen van de zweep en gaan graag de uitdaging aan om komend weekend ook in Zandvoort van de partij te zijn in het BGDC-kampioenschap met de BMW E46 M3 voor Johan Huygens en Vincent Vandenabeele. Dit duo streed vorig jaar tot de laatste wedstrijd mee om de titel en doet het ook dit jaar weer bijzonder goed.
“Johan en Vincent zijn zeer snelle gentlemen rijders en draaien beiden al een paar jaartjes mee”, aldus Edgard Terium. “Bovendien beschikken ze over een wagen die perfect geschikt is voor het werk in het BGDC-kampioenschap en zou Zandvoort een omloop moeten zijn die deze wagen wel ligt. Zoals bij elke wedstrijd in het BGDC-kampioenschap zal bij normale omstandigheden de strijd om de podiumplaatsen ook nu weer gestreden worden tussen dezelfde drie wagens. Wij hopen alvast dat we de beste van die drie kunnen zijn!”

EMG Motorsport Press



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons