van der Horst

Spa: Graff Racing steelt overwinning van Reiter Engineering

Graff Racing - Ligier JS P320-Nissan
Graff Racing - Ligier JS P320-Nissan
Tijdens een verregende race van de Michelin Le Mans Cup op het circuit van Spa wist Graff Racing Ligier de overwinning binnen te halen. Heel de race lag de Reiter Engineering Ligier van Freddy Hunt en Mads Siljehaug op kop, maar in de allerlaatste bochten glipte David Droux er voorbij, waarmee de Fransman samen met Luis Sanjuan op het hoogste schavot mocht plaats nemen. Bij de GT3's ging het volledige podium richting de GMB Motorsport Honda's.
Reiter Engineering - Ligier JS P320-Nissan
Reiter Engineering - Ligier JS P320-Nissan
Het eerste gedeelte van de race verliep nochtans zeer gezapig. Het veld begon de race achter de safety car en werd pas na vier ronden losgelaten. Maar helaas duurde het maar twee ronden vooraleer de safety car voor een tweede maal buiten kwam. Maar liefst 40 minuten was de zwarte Porsche diegene die het veld mende, terwijl zijn tank bijna leeg was. Daarna liep Hunt weg van het veld en gaf het stuur over aan Siljehaug met een mooie voorsprong. Maar deze werd snel tenietgedaan. Hunt liet weten dat men met een full wet setup aan de start verscheen, maar eens het wat droger werd, kwam Droux razendsnel oprukken om uiteindelijk vier bochten voor het einde voorbij te snellen om zo Graff Racing hun eerste overwinning van het seizoen te schenken. De Racing Spirit of Leman Ligier van Josh Skelton en Jacques Wolff eindigde op het laagste podiumtrapje.

Ook het kampioenschap bij de LMP3's is beslist, gezien de Racing Spirit of Leman Ligier van Tom Dillmann en Alexander Mattschull - die overigens vandaag als zesde zijn geëindigd - met nog één race te gaan meer dan genoeg punten voorsprong heeft op de Reiter Engineering Ligier. Wie ook in de punten viel was de Haegli by T2 Racing Duqueine van Pieder Decurtins en Marc Basseng. De Zwitser reed tijdens de kwalificaties naar een mooie vijfde plaats, maar viel uiteindelijk tijdens de race terug naar een tiende plek.

GMB Motorsport - Honda NSX GT3
GMB Motorsport - Honda NSX GT3
In de GT3 was het GMB Motorsport al wat de klok sloeg. De Honda's van het Deense team domineerden van start tot finish en eindigden met drie wagens op het podium. Gustav Birch en Jens Reno Moller stonden op het hoogste podiumtrapje, terwijl Jan Magnussen en Lars Engelbreckt Pedersen als tweede eindigden. Even kwam de AF Corse Ferrari het feest verstoren, maar Kasper H. Jensen en Kristian Poulsen zetten toch de orde op zaken en pakten alsnog de laagste podiumtrede.

Foto's: Thomas Smets - RacingpixelsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 24 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons