van der Horst

Spa GT Open: Eerste zege voor de Renault Sport R.S.01

Nicky Pastorelli/Joshua Webster - V8 racing Renault Sport R.S.01
Nicky Pastorelli/Joshua Webster - V8 racing Renault Sport R.S.01
Het Nederlandse V8 Racing heeft de Renault R.S.01 zijn eerste zege in het GT Open geschonken. Het duo Nicky Pastorelli/Joshua Webster won een door de regen ingekorte race voor Garage 59 McLaren 650S van Michael Benham/Duncan Tappy en de AF Corse Ferrari 458 van Alex Moiseev/Marco Cioci. Onze landgenoot Stéphane Lémeret eindigde twaalfde maar werd tweede in de Am klasse, die ook al gewonnen werd door een V8 Racing Renault R.S.01 nu met Max Braams en Filipe Barreiros aan het stuur.
  • LTF
De Teo Martin Motorsport BMW M6 #2 kwam zondag niet meer in actie na de zware crash van de wagen in de eerste race. In de kwalificaties was het Côme Ledogar (McLaren 650S ) die de pole pakte nipt voor Roldan Rodriguez op de Teo Martin Motorsport BMW M6 #1. Nicky Pastorelli zette de V8 Racing Renault Sport R.S.01 op de derde startplaats.

Côme Ledogar/Alexander West - Garage 59 McLaren 650S
Côme Ledogar/Alexander West - Garage 59 McLaren 650S
Bij het inzetten van de startprocedure begon het hevig te regenen en de organisatie besloot dan ook om de start achter de safety car te geven. De safety car bleef niet minder dan 20 minuten op de baan alvorens dan toch besloten werd om de wagens los te laten alhoewel het nog steeds regende. Côme Ledogar behield in deze weerscondities gemakkelijk de leiding voor de BMW van Rodriguez en de Aston Martin van Euan Hankey. Nog geen ronde later ging de pitwindow al open terwijl er nog maar zes ronden waren afgelegd, waarop al onmiddellijk verscheidene teams besloten om de pilotenwissel uit te voeren. Zo kwam West, die overgenomen had van Ledogar aan de leiding voor de Aston Martin met nu Sakih Yoluc aan het stuur terwijl de Ebimotors Lamborghini van Emanuele Busnelli de derde plaats innam.

TF Sport Aston Martin vs Orange 1 T. Lazarus Lamborghini
TF Sport Aston Martin vs Orange 1 T. Lazarus Lamborghini
Al snel nam de Aston Martin de leiding over van de McLaren, waarna deze laatste ook werd gepasseerd door de Renault van Webster die snel was opgerukt. In de twaalfde ronde ging Webster ook voorbij aan Yoluc en nam resoluut de leiding van de race.De Aston Martin zakte daarna steeds verder weg in het klassement en zou uiteindelijk zesde worden. Marco Cioci (AF Corse Ferrari 458) was ondertussen opgerukt naar de tweede positie maar in de laatste meters moest hij die tweede plaats nog prijsgeven aan Duncan Tappy (McLaren Garage 59). De Balfe Motorsport Ferrari 458 van Shaun Balfe/ Phil Keen pakte de vierde plaats voor de Orange 1 T. Lazarus Lamborghini Huracàn van Thomas Biagi/Fabrizio Crestani. Na de TF Sport Aston Martin eindigde de Radical RXC
James Abbott/Colin Noble - Radical RXC turbo
James Abbott/Colin Noble - Radical RXC turbo
Turbo van James Abbott/Colin Noble op een mooie zevende plaats. De Teo Motorsport BMW M6 van Miguel Ramos/Roldan Rodriguez moest zich na de zege zaterdag nu tevreden stellen met de achtste plaats. West die met de McLaren heel wat plaatsen had moeten prijsgeven kwam als negende over de streep gevolgd door winnaar in de Am klasse de V8 Racing Renault Sport R.S.01 van Braams/ Barreiros.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons