van der Horst

Spa GT Open: Zege en crash voor BMW Teo Martin Motorsport

Winnaars race 1 Spa
Winnaars race 1 Spa
De Teo Martin Motorsport BMW M6 van Miguel Ramos en Roldán Rodríguez heeft de eerste race voor het GT Open op het circuit van Spa gewonnen. De BMW #1 behaalde slechts de overwinning nadat de zusterwagen, die op dat ogenblik de leiding van de race in handen had, zwaar van de baan ging in dubbele linkse. De BMW werd volledig vernield en Fernando Monje, die aan het stuur zat klaagde van pijn aan een voet en werd voor onderzoek afgevoerd naar het ziekenhuis. De tweede plaats ging verrassend naar de V8 Racing Renault Sport R.S.01 van Nicky Pastorelli en Joshua Webster. De laatste podiumplaats was voor de Garage59 McLaren 650S van Alexander West en Côme Ledogar.
Marco Cioci/ Alexander Moiseev -AF Corse Ferrari 458
Marco Cioci/ Alexander Moiseev -AF Corse Ferrari 458
Marco Cioci (AF Corse Ferrari 458) nam na de start de leiding wanneer Monje breed ging op de Raidillon, maar al snel ging de BMW terug voorbij de Ferrari. Beide McLaren’s kenden al pech in de eerste ronde met een lekke band voor Tappy en een spin voor West. In de derde ronde ging dan de leidende BMW de baan af nadat hij iets te wijd de bocht nam en op de kerbstones de controle verloor over de wagen. De vangrails werden zwaar beschadigd en de safety car moest de race 42 minuten lang neutraliseren om ze te laten herstellen.

Ondertussen hadden de wagens hun pitstop gemaakt en bij de herstart was het Moiseev (AF Corse Ferrari) die op kop reed, maar hij werd al snel voorbij gegaan door Balfe 5Balfe Ferrari 458) en Rodriguez. Moiseev zou nog meer plaatsen verliezen en tenslotte pas negende worden. Pastorelli was ondertussen met zijn Renault opgeklommen naar de derde plaats. De Nederlander nam dan de tweede
Stéphane Lemeret
Stéphane Lemeret
plaats over van de Balfe Motorsport Ferrari en wat later moest de Italiaanse wagen ook de McLaren van Ledogar voor laten gaan. Babini/Busnelli werden vijfde in de Ebimotors Lamborghini, de TF Sport Aston Martin van Euan Hankey en Salih Yoluc kwamen als zesde over de streep. Stéphane Lémeret kwam met de Ferrari 458 die hij deelde met Claudio Sdanewitsch als zevende binnen voldoende voor een zege in de Am klasse.

Foto's: GT Open & Niels Vaeck
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons