van der Horst

Spa: GT Open wijzigt format uitzonderlijk voor het weekend

Start 2021 GT Open Spa Race 1
Start 2021 GT Open Spa Race 1
De volgende manche van de International GT Open staat geprogrammeerd op Spa-Francorchamps, van 17 tot en met 19 juni. Normaliter werkt het kampioenschap elk weekend twee races af, maar voor deze ronde besloot men om uitzonderlijke een wijziging door te voeren. Zo zal er namelijk maar één race afgewerkt worden als een pure endurance-ronde.
In plaats van twee wedstrijden over het weekend, zal er nu één wedstrijd plaatsvinden op zondag over 2 uur en 20 minuten plus een ronde. Hiermee stapt de organisatie voor de eerste keer af van hun normale format. Daardoor zullen ook de regels lichtjes wijzigen. Zo zullen er wel degelijk twee kwalificatieronden zijn, één voor elke piloot. Het gemiddelde van de tijden van beide piloten bepaalt de startgrid. Ook zullen er drie verplichte pitstops afgewerkt worden en vallen er op het einde van de rit dubbele punten te verdienen. De race zelf gaat van start zondag 19 juni om 12:30 uur.

Foto: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op vrijdag 3 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons