Spa: Lexus blijft voorlopig ongeslagen in GT Open

Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Zaterdag vond op het circuit van Spa-Francorchamps de eerste van twee races voor de GT Open Inteernational serie plaats en net als in Estoril stond er weer geen maat op de nieuwe Lexus RC F GT3. De Japanse bolide die dit jaar debuteert in het GT Open won tot nu dus alle drie races die plaats vonden. De zege was voor het exemplaar van Emil Frey Racing bestuurd door Albert Costa en Phillip Frommenwiler. De Aston Martin Vantage van Aston Martin Brussels met Tim Verbergt en Sam Dejonghe aan het stuur reed en mooie wedstrijd en eindigde net buiten de top tien.
Start Race 1 GT Open Spa
De Emil Frey Racing lag op kop van start tot finish en overschreed de meet met een voorsprong van 14 seconden op de BMW Team Teo Martin BMW M6 van Victor Bouveng en Fran Rueda. Een opsteker voor het BMW team dat in Estoril een rampzalig seizoensdebuut kende. De laatste podiumplaats ging naar de Spirit of Race Ferrari 488 van Miguel Ramos et Mikkel Mac. BMW Team Teo Martin pakte ook nog de vierde plaats met de M6 van Nelson Piquet Jr en Lourenço Beirao da Veiga en dit nietegenstaande de wagen een penalty van 5 seconden kreeg voor het overschrijden van de track limits.

BMW Team Teo Martin - BMW M6 GT3
Vito Postiglione en Andrea Fontana (Imperiale Racing) brachten de eerste Lamborghini Huracan naar een vijfde plaats. De Jordan Racing Bentley Continental van Michael Meadows en Jordan Witt werd zesde en won de PRO AM klasse. De zevende plaats was voor de Balfe Motorsport McLaren 650S van Shaun Balfe en Rob Bell. Davide Rizzo en Alex Moiseev (Kaspersky Motorsport) wonnen met hun Ferrari 488 de AM klasse. De tweede Lexus RC F ingezet door Farnbacher Racing raakte niet aan de eindmeet alsook de Wessex Vehicles Lamborghini Gallardo R-EX van Craig Dolby en Tomas Enge.

Foto's: Niels Vaeck & Thomas Smets

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 27 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.