Spa Endurance: Regen verstoort start – Audi op kop na half wedstrijd

Spa Euro Race: Het weekend in beeld gebracht
De Long Race bij de Spa Euro Race is een avondrace over drie uren. De aankomst van de race is voorzien om 20u50, maar een felle regenbui voor de start maakte dat de race later van start ging. Na half wedstrijd ligt de PK-Carsport Audi van Longin/Kumpen/Makelberge aan de leiding alhoewel de wagen al een probleem met de zetel kende.
Bij de start nam Verbergt in de GPR Aston Martin de leiding voor Longin, Bouvy, Van Hooydonk en Schmetz. Na de felle bui was iedereen op regenbanden vertrokken maar al snel droogde de piste op en al in de vijfde ronde kwam de Scuderia Monza Ferrari binnen om slicks te laten opsteken, in de tiende ronde gevolgd door Wauters, Van Hooydonk en Bouvy. De GPR Aston Martin wachtte lang alvorens over te schakelen op droogweer rubber en verloor daarbij de leiding van de wedstrijd. Longin nam het peloton op sleeptouw voor Van Hooydonk, Coens, Dupont en Thiers die een goede zaak deden door vroeg binnen te komen. De Ferrari pakte bovendien de leiding in de GT Cup voor Derdaele (zevende) en Wauters (achtste).

Na 1 uur en 20 minuten kwam de leidende Audi voor de tweede maal binnen en Makelberge nam het stuur van Longin over. Longin was daarvoor rondgegaan met de Audi en tevens bleek dat de stoel was losgekomen. Het team verhielp snel het euvel maar daardoor kwam de leiding terug in handen van de GPR Aston Martin voor de Porsche van Coens en de Viper van Van Hooydonk en De Weerdt die al twee stops achter de rug had. De Ferrari van de gebroeders Thiers was ondertussen teruggevallen met benzineproblemen. Derdaele pakte de leiding over in de tussenstand voor de MExT Porsche. Voor de Viper #19 was de race ondertussen al over door een breuk aan de cardan. Hierdoor ging een quasi zeker podium opnieuw voorbij aan de neus van BRASS Racing dat in Dijon ook al een podiumplaats uit handen moest geven door een steen in de radiator.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 8 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.