Spa : Opnieuw Lexus in race 2

Farnbacher Racing - Lexus RC F GT3
Na de zege van de Lexus RC F GT3 van Emil Frey Racing in de eerste race op zaterdag was het zondag te Spa de beurt aan het exemplaar van Farnbacher Racing om met de zegebloemen te gaan lopen. Een perfecte score voor Lexus tot nu toe met vier zeges op vier races, twee voor Emil Frey Racing en twee voor Farnbacher Racing. De race werd wel een hele tijd geneutraliseerd nadat de regen de deelnemers verraste net voor het aanvangen van de pitstops. De Aston Martin Brussels Vantage V12 van Sam Dejonghe en Tim Verbergt kon de race niet uitrijden, na zeven ronden moest de wagen aan de kant met remproblemen.
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Na een tumultueuze race op zaterdag verschenen nog maar 20 wagens aan de start van de tweede race. Net voor half race werden de deelnemeres verrast door een regenbui die een deel van het circuit onder water zette. De safety car neutraliseerde de race om de wagens maar pas los te laten met nog slechts acht minuten te gaan. Net voor het einde van de wedstrijd nam Dominik Farnbacher het commando over en hij stuurde de Lexus naar de zege voor de AF Corse Ferrari 488 van Marco Cioci en Piergiuseppe Perazzini, deze laatsten wonnen het PRO AM klassement. De laatste podiumplaats ging aanvankelijk naar de Emil Frey Racing Lexus van Albert Costa en Phillipp Frommenwiler, maar de wagen kreeg een straftijd van 20 seconden voor het veroorzaken van een aanrijding en viel terug naar plaats veertien.

Garage 59 - McLaren 650 S
De laatste podiumplaats ging zo naar de Garage 59 McLaren 650S van Côme Ledogar en Alexander West. De vierde plaats was voor de tweede Garage 59 McLaren die bestuurd werd door Michael Benham en Duncan Tappy. De Jordan Racing Bentley van Jordan Witt en Michael Meadows sloot de top vijf af. Minder geluk ditmaal voor de BMW’s van BMW Team Teo Martin Racing die de race afsloten op plaatsen zeven (Bouveng/Rueda) en twaalf (Piquet Jr./Beirão da Veig). De zege in de AM klasse was opnieuw voor de Kaspersky Motorsport Ferrari 488 van Alex Moiseev en Davide Rizzo.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 28 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.