van der Horst

Spa: Prema Racing boven in ADAC F4

Andrea Kimi Antonelli - Prema Racing
Andrea Kimi Antonelli - Prema Racing
De ADAC Formule 4 heeft er in Spa zijn eerste wedstrijdweekend op zitten en het was Prema Racing dat driemaal op het hoogste schavot eindigde. De eerste twee races op zaterdag werden gedomineerd door Andrea Kimi Antonelli, terwijl op zondag rookie Rafael Camara vanaf plaats zeven naar de winst reed. Voor Maya Weug werd het een minder raceweekend; de Belgisch-Nederlandse dame was tweemaal in de achterste gelederen terug te vinden en moest in één race opgeven.
Rafael Câmara - Prema Racing
Rafael Câmara - Prema Racing
Op zaterdag stond er geen maat op Antonelli. De Italiaanse Mercedes-junior domineerde in de twee races, hij vertrok tweemaal vanaf pole en kwam nooit in de problemen. Op zondag daarentegen kregen we een spectaculaire race voorgeschoteld met dank aan Câmara. Na twee tweede plaatsen op zaterdag moest de Braziliaanse Ferrari-junior vanaf een zevende plek starten, maar vandaar zette hij de jacht op de leiding in. Na vijf ronden lag Câmara al op de derde plaats om verder druk op onder meer polesitter Marcus Amand (US Racing) te zetten. Met succes want de Braziliaan ging drie ronden voor het afvlaggen definitief aan de leiding.

Maya Weug - Iron Dames
Maya Weug - Iron Dames
Voor Maya Weug, de Ferrari-junior met Belgisch-Nederlandse roots, werd het een weekend om snel te vergeten. Op zaterdag behaalde zij tijdens de eerste race de zestiende plaats en in het tweede treffen moest ze opgeven met schade aan de voorvleugel. Ook op zondag verliep het allesbehalve vlot en moest ze vrede nemen met een achttiende plaats.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 24 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons