van der Horst

Spa: Race 2 is voor Audi - Podium voor Lémeret

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT4
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT4
Roee Meyuhas en Erwan Bastard wonnen deze namiddag in de Saintéloc Audi de tweede wedstrijd van het Franse GT-kampioenschap in Spa. Daarachter pakten Stéphane Lémeret en Stéphane Tribaudini (CMR Toyota) de tweede plaats, nadat het duo gisteravond al de eerste wedstrijd winnend wist af te sluiten. Net als gisteren reden Benjamin Lessennes en Ricardo Van Der Ende (L'Espace Bienvenue BMW) een dijk van een inhaalrace, die deze keer beloond werd met de vierde plaats.
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Rudy Servol (CMR Alpine) pakte vanaf de pole de leiding in handen maar werd na enkele ronden al ingehaald door de als tweede vertrokken Hugo Chevalier (Akkodis Mercedes). Na een twintigtal minuten zette Bastard zich aan de leiding om die niet meer uit handen te geven. De Fransman werd daarin enigszins geholpen door de interventie van de safety car net op het moment dat het pit window open ging. Iedereen kwam dus tegelijk binnen waardoor er vooraan niet veel veranderde. Lémeret nam de Toyota over van Tribaudini, nadat laatstgenoemde zich de hele tijd in het zog van de leiders hield. Onze landgenoot kon echter tijdens zijn stint geen aanval meer plaatsen op de Audi en moest zich dus tevreden stellen met de tweede podiumtrede.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FFSA GT Tour op zondag 24 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons