van der Horst

Spa Speedweek: Lorens Lecertua indrukwekkend in Trophée Mitjet op Spa-Francorchamps

Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
Lorens Lecertua werd te elfder ure uitgenodigd om de Belgische manche van de Trophée Mitjet France en de Trophée Mitjet Nord Europe af te werken, en maakte dit weekend in Spa-Francorchamps opnieuw indruk. De jongeman uit Assesse bleek opnieuw ontzettend snel en reed bij zijn debuut in de discipline onmiddellijk naar een podiumplaats.
De races van de Trophée Mitjet France en Nord Europe in Spa-Francorchamps lieten toe om twee conclusies te trekken. De eerste was dat de internationale bekendheid van Loris Lecertua steeds toeneemt. En de tweede was dat de jonge Belg zich duidelijk heel snel aan verschillende bolides kan aanpassen!
 
Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
“Donderdag kreeg ik een telefoontje, daags voor de eerste trainingsritten. Of ik een verhinderde rijder op de Guest-wagen van het kampioenschap kon vervangen?”, doet Lorens het verhaal. “Dat voorstel kwam helemaal uit de lucht vallen, maar de promotor van het kampioenschap kende me door mijn titel in de Alpine Europa Cup in 2023 en wist dat ik vorig jaar door de Belgische autofederatie RACB tot Rookie of the Year was verkozen.”
 
Hoewel hij nooit eerder met de wat atypische bolide had gereden, maakte de 17-jarige onmiddellijk indruk. Tijdens de tweede vrije training aan het stuur van zijn Mitjet #7 was hij in de regen meteen goed voor de snelste tijd, voor alle Mitjet-specialisten.
 
Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
“Ik heb me ontzettend geamuseerd, al van bij de eerste rondjes”, lachte de GT3-rijder van Comtoyou Racing. “Met zijn buizenchassis en een motor van 230 pk is de Mitjet 2-liter een plezante auto om te besturen. De stijfheid van het chassis de gewichts/vermogensverhouding zorgen voor een leuke race-ervaring. Bovendien worden er in het peloton nogal wat duels uitgevochten, wat het allemaal nog interessanter maakt. In dit kampioenschap gaan zowel jonge talenten, ware specialisten als gentlemen drivers aan de slag. Hoewel het voor mij niet makkelijk was om met een wagen die ik helemaal niet kende voorin mee te draaien, vond ik het heel opwindende races.”
 
Het jonge Belgische autosporttalent liet dan ook enkele mooie prestaties noteren. Zeker zijn mooie inhaalraces op zondag waren indrukwekkend: ’s ochtends reed hij van een 29ste naar een vijfde plek, en in de vierde en laatste race van de 16de naar een derde positie.
 
Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
“Die twee resultaten zorgden er ook voor dat ik bij de Juniors eerst op het derde en dan op het hoogste podiumtrapje mocht staan”, voegt hij er lachend aan toe. “Op zaterdag maakte ik nog enkele foutjes waardoor ik mijn goede kwalificaties niet kon omzetten in een mooi raceresultaat, maar ik wist dit ongewone weekend toch op een mooie manier af te sluiten. Ik wil de mensen van Mitjet International dan ook nog een keer van harte bedanken voor de uitnodiging!”
 
Over twee weken maakt Lorens Lecertua kennis met nog een andere voor hem nieuwe discipline, wanneer hij in Spa-Francorchamps aan de start van de 25 Hours Fun Cup staat. Nadien herneemt de 17-jarige zijn normale programma in de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe. Na een opgemerkt debuut met de Aston Martin Vantage GT3 van Comtoyou Racing in Misano is hij van 19 tot 21 juli vast van plan om in Hockenheim op zijn elan door te gaan!

Persbericht Lorens LecertuaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 24 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons