van der Horst

Spa: Toksport WRT oppermachtig in ADAC Prototype Germany

Toksport WRT - Ligier JS P320
Toksport WRT - Ligier JS P320
Spa-Francorchamps was niet alleen het strijdtoneel voor de ADAC Formule 4 en de 24H Series, maar er was ook de start van de allereerste wedstrijden van de ADAC Prototype Cup Germany. Elf LMP3's kwamen aan de start dit weekend en het was de Toksport WRT Ligier die met beide overwinningen ging lopen, met dank aan een ijzersterke Marvin Dienst.
Gevecht tussen Toksport WRT en Wochenspiegel Team Monschau in race 1
Gevecht tussen Toksport WRT en Wochenspiegel Team Monschau in race 1
Beide races werden getekend door de vele neutralisaties mede doordat er geregeld een LMP3 de nieuwe grindbakken van het circuit verkende. Tijdens de tweede race werd de wedstrijd zelfs compleet stilgelegd. Toch vormden Berkay Bessler en Dienst een niet te stoppen duo. Deze laatste lag aan de basis van de eerste winst, nadat hij de Wochenspiegel Team Monschau Ligier wist te verschalken na een full course yellow. Tijdens de tweede wedstrijd reden Bessler en Dienst van start tot finish aan de leiding.

Mühlner Motorsport - Duqueine D08
Mühlner Motorsport - Duqueine D08
Ook Mühlner Motorsport was aanwezig met Matthias Lüthen en Donar Munding. De eerste race werd afgesloten op een vierde plaats. Voor de tweede wedstrijd lag men na de pitstops zelfs even op kop, maar uiteindelijk moest men Toksport WRT en Inter Europol Competition laten voorgaan, om dan uiteindelijk te spinnen in Les Combes na een contact met de Wochenspiegel Team Monschau Ligier. De Duqueine eindigde daardoor pas als zevende.

Foto's: Niels Vaeck - Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 24 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons