van der Horst

Spa: vijftien wagens en twee Belgen aan de start

Vincenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Vincenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Dit weekend zal het enorm druk worden op het circuit van Spa-Francorchamps met maar liefst zes kampioenschappen die er halt houden. De hoofdact is natuurlijk de GT Open en daar kan men wel rekenen op een degelijk startveld. Origineel werden er zestien wagens bestaande uit negen merken voorgesteld, maar ondertussen zijn we al zeker dat Team Lazarus niet zal aantreden met hun Bentley. Wel interessant is dat er twee landgenoten aan de start staan.
Team Lazarus, dat de Bentley voorbehouden had voor Ivan Peklin en Jordan Pepper, maakte namelijk vandaag op hun sociale media bekend dat zij niet zullen afreizen naar de Ardennen. De reden waarom is wel niet bekend. Hierdoor zullen er dus maar vijftien wagens van acht verschillende merken aan de start komen. Lamborghini voert de forcing met vier wagens, onder meer één voor onze landgenoot Baptist Moulin die uitkomt voor Vicenzo Sospiri Racing. Daarnaast zullen er drie Mercedessen en evenveel McLaren's op de startlijst prijken. De overige wagens zijn allemaal enkelingen, zoals een Aston Martin voor TF Sport, de Porsche van Lechner Racing met onder meer Andy Soucek en een Ferrari met daarop een tweede landgenoot.

FF Corse - Ferrari 458 Challenge
FF Corse - Ferrari 458 Challenge
Laurent de Meeus zal voor vele autosportfans een vrij onbekende naam zijn, nochtans is de bankier die in Londen woont een vaste waarde in de Ferrari Challenge Europe. Afgelopen jaar maakte hij ook met een 488 Challenge zijn debuut in de British GT tijdens de Silverstone 500. Nu zal de Meeus voor het eerst deelnemen in een Ferrari 488 GT3, die hij deelt met Jaime Stanley en gerund wordt door FF Corse.

Hoewel er ter plaatse geen publiek aanwezig mag zijn, hoeft u niets van de actie te missen. Zowel op zaterdag (vanaf 16:40 uur) als zondag (vanaf 13:30 uur) zullen beide races uitgezonden worden, voorafgegaan door een kwalificatie.

Foto's: Vicenzo Sospiri Racing - British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op donderdag 17 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons