van der Horst

Spielberg: Timo Scheider bestraft met uitsluiting - uitslag race 2 onder voorbehoud

Timo Scheider - Audi Team Phoenix
Timo Scheider - Audi Team Phoenix
Het betwiste maneuver van Timo Scheider in de slotfase van de tweede Spielberg-race bleef niet zonder gevolg. Zondagavond laat besloot de wedstrijdleiding de Audi-piloot uit de uitslag van het tweede treffen te schrappen. Scheider die door voorligger Wickens aan te tikken in één klap ook Pascal Wehrlein uit de race kegelde, won hierbij twee plaatsen en eindigde als zesde.
"Na onderzoek door de sportcommissarissen moet er op grond van de telemetriegegevens en de ter beschikking zijnde video-opnames van uit gegaan worden dat het ongeval met opzet veroorzaakt werd" klinkt het. Scheider's Audi Team Phoenix besloot geen beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

Hiermee is de kous evenwel nog niet af want de sportcommissarissen besloten tevens het mogelijk onsportief radiobericht uitgaande van het Audi Team Phoenix of Audi Sport voor nader onderzoek voor te leggen aan de beroepsinstantie van de DMSB. Zo lang dit geen oordeel heeft geveld, wordt de uitslag van race 2 in Spielberg als 'voorlopig' beschouwd.

Foto: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 2 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons