van der Horst

Spielberg - Maxime Martin: “Al aan Moskou aan het denken”

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
De Oostenrijkse DTM-meeting werd geen succes voor Maxime Martin, noch voor de BMW-rijders. Als 14de en 20ste in de twee races op de Red Bull Ring verkiest de vertegenwoordiger van het RACB National Team zich nu al te richten op de volgende meeting in Moskou, waar hij vorig jaar wist te schitteren.
Maxime Martin houdt aan zijn verplaatsing naar de Red Bull Ring allicht geen onvergetelijke herinneringen over, ondanks het feit dat BMW er vorig jaar wist te schitteren.
“Het ene jaar is het andere niet”, stelt de Brusselaar filosofisch. “Dit was een moeilijk weekend. Voor de eerste race wist ik me als 19de te kwalificeren. Van zo ver op de grid kon ik weinig ambiëren, maar ik wist toch als 14de te finishen.”

Op zondag kon de Brusselaar als 15de aan de tweede wedstrijd beginnen.
“Ik was tweede BMW-rijder op de grid”, legt de vertegenwoordiger van het RACB National Team uit. “Op 50 honderdsten van de snelste rijder van het merk. Zowel in de kwalificaties als tijdens de race regende het pijpenstelen. Het waren dus moeilijke omstandigheden en na enkele kleine foutjes kwam ik als 20ste over de streep. Een weekend om te vergeten, kortom.”

Toch laat Maxime Martin de armen niet zakken.
“Ik kijk nu al uit naar Moskou, waar eind augustus de volgende race van het DTM wordt verreden. Aan dit circuit heb ik uitstekende herinneringen, want vorig jaar liet ik er mijn eerste pole en mijn eerste zege in dit hoogstaande kampioenschap optekenen. We kunnen het weekend aansnijden met 10 kg. minder ballast. Zo zijn we competitiever en kunnen we onze doelen hoger stellen.”

Foto: RACB National Team 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 2 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons