van der Horst

SRO aast op organisatie noodlijdend Frans GT-kampioenschap

FFSA GT Tour - De laatste doet het licht uit
FFSA GT Tour - De laatste doet het licht uit
Verschillende kampioenschappen in Europa hadden het afgelopen decennium te kampen met teruglopende startvelden, maar de prijs voor de meest trieste vertoning moet ongetwijfeld gaan naar Frankrijk dat dit weekend amper acht bolides aan de start zag. Een schril contrast met de topjaren waarin een veelvoud van dat aantal aan de start stond en dat is ook SRO niet ontgaan. De Franse organisatie die de GT-racerij internationaal opnieuw op de kaart zette, en in het verleden nog het Franse GT-kampioenschap organiseerde, heeft dan ook een plan klaar om het zorgenkind terug te helen.
  • Dreamdrive
Stéphane Ratel
Stéphane Ratel
"Van 1998 tot 2010 beheerde SRO met succes het Franse GT-kampioenschap", aldus Stephane Ratel Organisation Motorsports Group in een persbericht. "Met een gemiddelde van 38 wagens in elk seizoen en 29 bolides in de eerste race van 2010 in Nogaro, is het met oprechte triestheid dat SRO akte neemt van de huidige situatie van het Franse GT-kampioenschap."


Stéphane Ratel
Stéphane Ratel
In een poging de deelnemersvelden op te krikken, liet huidig organisator Oreca onder meer de Renault R.S.01 en LMP3-bolides toe, maar dat bracht weinig soelaas. "Om het volledig verdwijnen van de GT-categorie op nationaal niveau te voorkomen, zal SRO daarom in 2017 een GT kampioenschap volledig voorbehouden voor GT's organiseren", gaat SRO verder waarbij het stelt dat de kalender vijf wedstrijden in Frankrijk zal tellen, één in Portugal en één in Spanje.

Verdere details van het nieuwe kampioenschap zullen uit de doeken worden gedaan op een persconferentie bij de 24 Hours of Spa.

Foto's: Vincent Wouters, Martijn Wouters & DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 29 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons