van der Horst

SRO Motorsport investeert in toekomst van GT4

GT4 European Series te Monza
GT4 European Series te Monza
"GT4 is een klasse die toekomst heeft" wist Stéphane Ratel te melden tijdens zijn persconferentie in het kader van de 24 Hours of Spa. Dat wil evenwel niet zeggen dat hij niet langer gelooft in de GT3-klasse voegde hij er snel aan toe, maar beide klasses kunnen best zij aan zij bestaan. In 2017 zal SRO Motorsport zich actief bezig houden met de promotie van de internationale GT4-kampioenschappen, immers de GT4 European Series wordt opgesplitst in twee aparte series, de GT4 European Series North Cup en de GT4 European Series South Cup. Het Franse GT kampioenschap dat volgend jaar openstaat voor GT4 wagens zal in de South Series ondergebracht worden.
De North Cup wordt verreden in Duitsland, België, Nederland, Italië en Groot Brittannië, terwijl de South Cup Frankrijk en Spanje zal omvatten. Italië maakt voorlopig deel uit van de North Cup, maar de bedoeling is dat er in 2018 nog een derde serie, de Alpine Cup, bijkomt die landen als Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en Slovakije zal bestrijken. Teams kunnen deelnemen aan één van de cups of zich inschrijven voor beiden.

Naast de bestaande merken in de GT4, Aston Martin, Camaro, Ekris M4, Ginetta, KTM, Lotus Maserati, McLaren, Mustang en Porsche komt er in 2018 nog BMW bij met een M4, terwijl nog een ander merk een model op stapel heeft staan.

Kalender GT4 European Series Northern Cup:

Misano (Italië) : 1/2 april
Brands Hatch (Groot-Brittannië) : 6/7 mei
Zandvoort (Nederland) : TBA
Spa-Francorchamps (België): juli
Oostenrijk of Hongarije : TBA
Nürburgring (Duitsland): 17/18 september

Kalender GT4 European Series Southern Cup (Franse GT Cup):

Nogaro: 15/16 april
Pau: 20/21 mei
Dijon: 1/2 juli
Magny-Cours: september
Barcelona (Spanje): 30 september/1 oktober
Paul Ricard: 14/15 oktober

Foto: GT4 European Series



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons