van der Horst

SRO zet schouders onder Belgische GT4 serie

GT4 European Series
GT4 European Series
De SRO Motorsports Group maakte bekend dat het in 2018 naast de GT4 European Series en Championnat de France FFSA GT4 nog drie andere GT4 kampioenschappen officieel zal ondersteunen. Stephane Ratel kondigde immers deze week de oprichting aan van de GT4 Nordic European Cup, de GT4 Central European Cup alsook van een GT4 Belgium serie.
  • St. Paul
GT4 European Series
GT4 European Series
De interesse voor de GT4 klasse blijft groeien ook buiten de SRO kampioenschappen en om aan de behoefte te voldoen van lokale teams die een GT4 willen inzetten zal SRO verschillende regionale kampioenschappen opzetten en in 2018 komen er dus al drie bij. De GT4 Nordic European Cup bestaat uit vijf manches waarvan er vier in Zweden verreden worden en één in Noorwegen. Iedere manche telt twee kwalificatiesessies en twee races en 2015 Nürburgring 24 Hours winnaar Edward Sandström werd aangesteld om de cup in goede banen te leiden.

De GT4 Central European Cup komt rechtstreeks onder de hoede van SRO en wordt verreden onder hetzelfde format als de Nordic Cup. Dit kampioenschap telt vijf manches in vijf verschillende landen. Er wordt ondermeer gereden in Zandvoort, op de Nürburgring en op de Red Bull Ring.

Pascal Witmeur (links)
Pascal Witmeur (links)
De Belgische GT4 serie vormt geen kampioenschap op zich maar omvat vijf manches waarbij samen gereden wordt met andere kampioenschappen. Zo deelt de Belgische serie driemaal de piste met de GT4 European Series en tweemaal met GT4 Central European Cup. Slechts twee manches vinden op Belgische bodem plaats met de openingsraces op Circuit Zolder en later een manche in Spa. De overige races gaan door op de Nürburgring (2x) en Zandvoort. Er zal telkens een apart podium voor het Belgisch kampioenschap voorzien worden. De Belgische serie valt onder de hoede van SRO met Pascal Witmeur, die al vanaf het begin betrokken was bij het ontstaan van de GT4 klasse, als afgevaardigde van SRO.
 
Kalender 2018 GT4 Belgium serie:

7-8 april: Zolder met GT4 European Series
30 juni- 1 juli: Nürburgring met GT4 Central European Cup
21-22 juli: Spa-Francorchamps met GT4 European Series
15-16 september: Nürburgring met GT4 European Series
6-7 oktober: Zandvoort met GT4 Central European Cup

Foto's: GT4 European Series Northern Cup & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 17 december 2017.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons