van der Horst

Stefano Comini met maximum succesballast naar Salzburgring

Stefano Comini - Leopard Racing
Stefano Comini - Leopard Racing
Leopard Racing-topper Stefano Comini presteerde sterk tijdens het vorige TCR-raceweekend in Imola. De regerende kampioen won aan het stuur van zijn WRT-gerunde Golf Gti één van beide wedstrijden en eindigde derde in de andere. Hiermee was de olijke Zwitser de best presterende deelnemer en krijgt hij komend weekend voor de meeting op de Salzburgring 30kg succesbalast mee aan boord.
Samen met een vierde tijd in qualifying scoorde Comini in Italië in totaal 42 punten en klom hierdoor naar de tweede plaats in de tussenstand, op vijftien punten van leider Pepe Oriola. Het extra gewicht op de Craft-Bamboo Lukoil-SEAT van de Spajaard blijft ongewijzigd op 20 kg, terwijl Mikhail Grachev’s WestCoast Racing Honda Civic 10 extra kilogram mee krijgt.
Rekening houdend met de BoP betekent zulks concreet 1315 kg voor Comini’s Volkswagen Golf, 1345 kg voor Oriola’s SEAT León en 1335 kg voor Grachev’s Honda Civic.

Foto: TCR Intl.Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op dinsdag 31 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Salzburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons