van der Horst

Stéphane Lémeret: "Mijn droom is om iemand als Tarquini als teamgenoot hebben"

Stoffel Vandoorne - Stéphane Lémeret - Bertrand Baguette
Stoffel Vandoorne - Stéphane Lémeret - Bertrand Baguette
Stéphane Lémeret werd vandaag bij Honda België bevestigd als rijder op één van de Honda Civic TCR's die ingezet worden door Boutsen Ginion Racing in de TCR Benelux. De Luikenaar kijkt uit naar zijn debuut in de naar alle waarschijnlijkheid competitieve Benelux-serie, al blijft het momenteel nog ietwat koffiedik kijken, zowel qua tegenstanders als qua teamgenoten. Autosport.be sprak met Lémeret over de perspectieven die hij koestert.
  • STX Motorhomes
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
"De ambitie is om te winnen! De balance of performance is al bepaald en alle wagens zouden ongeveer even snel moeten zijn. Veel zal dus afhangen van de kwaliteiten van de teams en de piloten en dus gaan we proberen te winnen. Dat zal niet eenvoudig zijn, want ik heb al een tijdje niet meer met dergelijke wagens gereden, dus ik ga me opnieuw daaraan moeten aanpassen. Ik ben natuurlijk ook zeer ongeduldig om de naam van mijn teamgenoot of mijn teamgenoten te kennen", bekent de ervaren Luikenaar.

RPN: De Short Races in beeld gebracht
"Persoonlijk hoop ik dat Honda één en dezelfde teamgenoot aan mij koppelt voor het ganse seizoen, maar voor de uitstraling (van het merk nvdr.) kunnen er misschien wel speciale dingen gedaan worden (zoals gelegenheidspiloten aan de start brengen nvdr.). Mijn droom is om iemand als Tarquini naast mij te hebben. Ik ga niet voor hem betalen, natuurlijk, maar dat zou een droom zijn. Ik kom gemotiveerd aan de start, als ze mij op een halve seconde zetten, ga ik niet blij rondlopen. Nu, voor mij is het allemaal nog redelijk nieuw, het contract werd namelijk pas twintig minuten geleden getekend", lacht Lémeret.

Foto's: Georges De Coster & Marnik Mouchaers



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons