van der Horst

Zolder: Stienes Longin: "Close racing is mijn ding"

Stienes & Bert Longin
Stienes & Bert Longin
Bert Longin voorstellen, neen dat moet eigenlijk niet meer. De Leuvense meervoudige winnaar van de 24 Hours of Zolder is ondertussen ook al bijna twee jaar één van onze ambassadeurs in de NASCAR Whelen Euro Series. Echter, hij is niet de enige met de achternaam Longin in het peloton vol Amerikaanse bolides. Iemand die volledig ontbolsterd is het afgelopen seizoen in de schitterende serie, is Stienes Longin, de zoon van Bert. Op 3 en 4 oktober zal hij er alles aan doen om trachten de titel te grijpen in Elite 2, de klasse voor de aanstormende talenten en de ervaren gentlemen drivers.
Stienes Longin
Stienes Longin
24 is hij ondertussen en recent gelukkig getrouwd. De jonge Leuvense ondernemer Stienes Longin is net als zijn succesvolle vader aan een mooie weg in de autosport aan het werken. Heel lang is hij nog niet aan het racen, al begon hij wel veel vroeger dan zijn vader, die pas op zijn 30ste aan de autosportstart verscheen.
 
“Onze pa is inderdaad veel later gestart met vier wielen, na een eerste carrière in de motorcross”, lacht Stienes. “Ik reed voor het eerst op mijn 21ste, toch negen jaar eerder dan mijn vader. In 2013 was dat BGDC, net als in 2014, toen ik viermaal won en kampioen werd, samen met mijn vriend Thomas Piessens. Ook dit jaar rijden we opnieuw in BGDC, maar ondertussen combineer ik dat met de 24 Hours of Zolder en de NASCAR Whelen Euro Series.”
 
Stienes Longin
Stienes Longin
In 2014 maakte Stienes Longin enkele malen kennis met de serie, niet geheel onverwacht in het team van PK Carsport, waar ook vader Bert racet. “Ik haalde toch meteen één podium en tweemaal een top-5, in de Elite 2, iets waar ik best fier op ben”, vervolgt Stienes.
 
Dit seizoen is Stienes één van de toppers in de Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series. Hij rijdt continu vooraan en staat op de vooravond van de finalemeeting op Circuit Zolder in het kopgroepje dat kans op de titel maakt. Met de dubbele punten van de laatste meeting, betekenen de 26 eenheden die hem scheiden van de eerste plaats bijzonder weinig. Bovendien komt Longin Jr. ook nog in aanmerking voor de titel van beste Rookie, een klassement waar hij voorlopig tweede is, op 19 lengtes van de leider. Dat Stienes zich in de NASCAR Whelen Euro Series thuisvoelt, hoeft dan ook geen betoog.
 
Stienes Longin
Stienes Longin
“Voor mij is Nascar een openbaring. Ik heb er al heel wat kunnen leren en het is eigenlijk back to basics. De auto’s zijn mechanisch zeer sterk, waardoor je altijd op de limiet kan en moet rijden. Ook de korte sprintwedstrijden zijn helemaal mijn ding. Het concept zit heel goed in mekaar, want zo komt Amerikaanse sfeer in Europa op circuit. NASCAR op Circuit Zolder is natuurlijk helemaal top. Op de thuisbasis kunnen racen, zal ons wat voordelen geven, maar ook meer druk opleveren. Ook voor de supporters, de sponsors en de familie is dat dé kans om het hele spektakel van dichtbij mee te maken en met als kers op de taart de parade van Zolder naar Hasselt.”
 
Circuit Zolder Presss



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons