van der Horst

Stoffel Vandoorne: “Een speciale afspraak met de Belgische fans”

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne trekt dit weekend als stevig leider in de GP2 Series naar zijn thuisrace. Voor het Belgische publiek hoopt de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn zegereeks verder te zetten en de Brabançonne over het mooiste circuit ter wereld te laten weerklinken.
Ook voor de rijders van de GP2 Series is de vakantie afgelopen. De jonge wolven mogen dit weekend op de 7 km. lange omloop in de Ardennen opnieuw de draad opnemen. Het is een meeting waar Stoffel Vandoorne vol ongeduld op wacht.
Voor je eigen publiek rijden, dat is altijd bijzonder”, stelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de wachtkamer van de Formule 1. “Ik heb bovendien het geluk dat die afspraak voor mij op de mythische omloop van Francorchamps komt, een circuit dat de hele wereld ons benijdt.”

Een vaststelling die de motivatie van de jonge Belg enkel maar verhoogt.
“Tuurlijk wil ik maar al te graag de Brabançonne laten horen aan de talrijke fans die me zullen ondersteunen”, benadrukt Stoffel. “Vorig jaar lag ik een hele tijd op kop van de eerste race op zaterdag, vooraleer op drie ronden van het eind te worden gepasseerd en als tweede te finishen. Bovendien is mijn zegehonger nog niet gestild. Zo een maand pauze is goed om de batterijen opnieuw op te laden, maar ik wil me opnieuw in het strijdgewoel mengen en indien mogelijk nieuwe pole posities en nieuwe overwinningen veroveren. Geen sprake van dat ik het nu kalmer aan zal doen, dat ik de 85 punten voorsprong die ik in het kampioenschap bezit zal beginnen controleren.”

Uiteraard heeft Stoffel Vandoorne de Belgische meeting met dezelfde nauwgezetheid voorbereid als alle andere races.
Voor de vakantie heb ik nogal wat tijd in de simulator van McLaren doorgebracht om er me opnieuw vertrouwd te maken met het circuit van Francorchamps, vervolgt de jonge Belg. Afgelopen maandag trok ik naar ART Grand Prix voor onze gebruikelijke afspraak voor de wedstrijd. We hebben het er vooral over set-up en strategie gehad. En eens ik in Francorchamps ben aangekomen, stap ik ook nog eens het circuit af, samen met de ingenieurs.”

Vanaf vrijdag komt Stoffel dan in actie. ’s Namiddags probeert hij zijn prestatie van vorig jaar te herhalen en de pole te veroveren.

Foto: RACB National Team


 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons