van der Horst

Strakka Racing breekt seizoen af wegens motorproblemen

Strakka Racing - Gibson 015S Nissan
Strakka Racing - Gibson 015S Nissan
Strakka Racing zal dit seizoen niet meer in actie komen in het wereldkampioenschap uithouding en hiermee eindigt het tijdperk van de open prototypes in het FIA WEC. Het Britse team geeft forfait voor de twee resterende manches van het FIA WEC, namelijk de 6 hours of Shanghai en de 6 Hours of Bahrain, nadat het tijdens de afgelopen manche in Japan af te rekenen kreeg met een motorprobleem. Strakka Racing stelt dat het quasi onmogelijk is een nieuwe krachtbron tijdig door de Chinese douane te krijgen en daarenboven zou de LMP2 een stop and go penalty van 3 minuten moeten afwerken, waardoor het alle kansen op een goed resultaat ziet verdwijnen nog voor de race gestart is.
  • Heinz Performance
"Het motorprobleem dat zich voordeed in Japan, gerelateerd aan de opbouw van druk aan de krukas, is het vierde dergelijke probleem sinds de rookietest in Bahrein vorig jaar in November. Hierdoor heeft het team geen reserve-exemplaar meer voor de seizoensfinale", aldus het team in een korte mededeling. "We hebben alle opties overwogen, inclusief het trachten te lenen van een krachtbron van een ander team, maar de specifieke montage in de Gibson en het feit dat we nog steeds een penalty hadden moeten nemen, betekende dat we de moeilijke beslissing moesten nemen om niet te racen", aldus teamchef Dan Walmsley die  toevoegde nog voor het einde van november de plannen voor 2017 te zullen onthullen.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 27 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings 6 Hours of Shanghai en 6 Hours of Bahrain.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons