van der Horst

Strakka Racing nu ook aan de start in Formule Renault 3.5

Strakka Racing - HPD ARX-03c
Strakka Racing - HPD ARX-03c
Strakka Racing is gekend voor het inzetten van een HPD ARX-03c in het WEC, maar het Britse team heeft besloten om zijn activiteiten nu ook uit te breiden naar de formulewagens. Strakka Racing begint niet met een volledig nieuw team, maar heeft besloten om P1 Motorsport, dat uitkomt in de Formule Renault 3.5, op te kopen. De twee rijders die uitkomen voor P1 Motorsport, Will Stevens en Matias Laine, behouden hun stuur.
Vanaf de volgende manche op het circuit van Motorland Aragon zullen de wagens uitkomen onder de naam van het nieuwe team P1 by Strakka Racing. De twee Formule Renault 3.5 bolides zullen dan ook in het zelfde kleurenschema als de HPD gezet worden, donkerblauw met een grote Union Jack bovenaan. Teamverantwoordelijke Nick Leventis zocht al enige tijd naar mogelijkheden om de activiteiten van Strakka uit te breiden en ziet het runnen van een Formule Renault 3.5 team als een logische volgende stap. Hij ziet de klasse als een ideale springplank voor rijders naar de F1 of het WEC en met een eigen team hoopt hij om jonge talentvolle piloten te kunnen laten doorgroeien naar de beide topklasses.

Momenteel blijven Will Stevens en Mattias Laine, die onder contract lagen bij P1 Motorsport, hun zitje behouden. Strakka zal nu trachten het team naar de top te brengen, wat gezien de magere prestatie bij de eerste race, nog heel wat werk zal vergen.    

Foto: Strakka RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 8 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorland Aragon.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons