Sugo: Podium voor Bertrand Baguette in Super GT

Astemo Real Racing - Honda NSX-GT GT500
Voor de vijfde ronde van het Japanse Super GT-kampioenschap trokken de GT500's en GT300's richting Sportsland Sugo en dat voor het eerst sinds 2019. Bertrand Baguette kon samen met Koudai Tsukakoshi nog maar één overwinning voorleggen in Fuji en kan er nu na de wedstrijd nog een extra podiumplaats aan toevoegen. Na een start vanaf de vierde plaats eindigde de Astemo Real Racing Honda op een derde plaats. De winst ging naar Team Impul Nissan van Kazuki Hiramine en Nobuharu Matsushita.
Team Impul - Nissan GT-R Nismo GT500
De blauwe Nissan kon profiteren van problemen bij de ARTA Honda van Tomoki Nojiri en Nirei Fukuzumi, nadat deze constant aan de leiding reed maar uiteindelijk een drive-through aan het been kreeg vanwege een fout tijdens de verplichte pitstop. Hierdoor pakte Team Impul hun eerste overwinning in vijf jaar, voor de Stanley Team Kunimitsu Honda van Naoki Yamamoto en Tadasuke Makino. Baguette en Tsukakoshi bleven net de Tom's Toyota voor van Yuki Sekiguchi en Sho Tsuboi. Hiermee schuiven zij ook twee plaatsen op in de stand naar een derde plek. De winst in de GT300 ging naar R&D Sport Subaru van Takuto Iguchi en Hideki Yamauchi.

Foto's: Super GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 13 september 2021.