van der Horst

Sugo: Rode vlag, diskwalificaties en vierde plaats voor Bertrand Baguette

Team Impul - Nissan Z GT500
Team Impul - Nissan Z GT500
Voor de zesde wedstrijd van het Super GT-kampioenschap trok men richting Sportsland Sugo en het zou weer een race worden die bol stond van plottwists. Na een rode vlag halfweg de race, leek de Astemo Real Racing Honda de overwinning binnen te halen. Totdat deze achteraf gediskwalificeerd werd en de winst naar de polesittende ARTA Honda van Tomoki Nojiri en Toshiki Oyu ging. Hier kon ook Bertrand Baguette met Kazuki Hiramine van profiteren om op te schuiven naar een vierde plek.
  • Dreamdrive
ARTA - Honda NSX-GT
ARTA - Honda NSX-GT
Voor een vierde keer dit seizoen diende een race stilgelegd te worden halfweg. Ditmaal omwille van een zware crash tussen de Team Kunimitsu Honda GT500 en de Kondo Racing Nissan GT300. Naoki Yamamoto vloog in de vangrail met zijn Honda, waar alleen de monocoque van overbleef. Gelukkig zonder al te veel erg voor de Japanner. Eens de herstart gegeven werd, kregen we een duel tussen de Honda NSX-GT500's van Astemo Real Racing en die van ARTA. Koudai Tsukakoshi kwam daar als de betere uit, maar de zege werd uitgewist na de race door een diskwalificatie vanwege een inbreuk op het technisch reglement.

Voor Oyu werd het nog wel spannend voor de tweede en wat later bleek, de eerste plaats, gezien hij opgejaagd werd door de NISMO Nissan van Ronnie Quintarelli en Tsugio Matsuda. Het verschil was dan ook maar vijf tienden tussen beide wagens. De TGR Team SARD Toyota van Yuhi Sekiguchi en Yuichi Nakayama pakte de derde plek, gevolgd op vier seconden door de Team Impul Nissan van Baguette en Hiramine.

Saitama Toyopet GreenBrave - Toyota GR Supra GT300
Saitama Toyopet GreenBrave - Toyota GR Supra GT300
Ook in GT300 kregen we een anticlimax, waar de Saitama Toyopet GreenBrave Toyota een groot risico nam om al vroeg de pits op te zoeken. Dat zou niet zonder gevolgen blijven, want toen zij de laatste bocht bereikten, vielen zij zonder benzine, waardoor de Team UpGarage Honda doorkwam als winnaar. Of niet, want ook zij werden gediskwalificeerd voor een inbreuk op het technisch reglement, waardoor de Toyota GT300 van Hiroki Yoshida en Kohta Kawaai toch nog de zegekrans in ontvangst mocht nemen. De SHADE Racing Toyota van Katsuyuki Hiranaka en Eijiro Shimizu pakte hiermee de tweede plaats en mocht de Team LeMans Audi van Yoshiaki Katayama en Roberto Merhi mochten op het laagste podiumtrapje staan.

Foto's: NISMO - Super GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 18 september 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons