van der Horst

Sugo: Winst voor duo Chiyo/Takaboshi - Bertrand Baguette vijfde

NDDP Racing - Nissan Z GT500
NDDP Racing - Nissan Z GT500
Een regenachtig Sportsland SUGO circuit was de volgende stop op de kalender van de Super GT en het waren Katsumata Chiyo en Mitsunori Takaboshi die met de winst gingen lopen. De NDDP Racing Nissan nam de goede keuze qua banden, waarmee het Japans duo het veld overvleugelde. Hierdoor nemen zij de leiding over in het klassement ten nadele van Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine, die met hun Team Impul Nissan als vijfde geklasseerd werden.
  • Skylimit Events
Voor de start van de race was het kiezen welke type banden de juiste zouden zijn. Uiteindelijk bleek de keuze voor regenrubbers de betere, want na tien ronden besloten alle teams die op droge banden van starten gingen, naar de pits te trekken om te wisselen. Wie het wel bij het rechte eind had was het duo Chiyo en Takaboshi. Zij bleven teamgenoten Ronnie Quintarelli en Tsugio Matsuda voor, terwijl Ukyo Sasahara en Toshiki Oyu in hun Mugen Honda als derde geklasseerd werden.

Voor Baguette en Hiramine was het vechten om een goed resultaat. Het duo moest vanaf een veertiende plaats starten, maar sleepte nog een vijfde plek uit de brand. Hiermee verliezen ze wel de leiding in de tussenstand aan de winnaars van de race en zien ze op een achterstand van 3,5 punten aan. Met nog twee wedstrijden te gaan zal het nog spannend worden tussen beide Nissan's. In GT300 ging de overwinning naar Hiroki Katoh en Yuui Tsutsumi in de Muta Racing Toyota, voor beide Gainer Nissan's van Hironobu Yasuda/Keishi Ishikawa en Ryuichiro Tomita/Riki Okusa.

Foto: Super GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 19 september 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons