van der Horst

SUNRED en Campos Racing fusioneren tot nieuw WTCC-team

SUNRED Engineering SEAT Leon WTCC
SUNRED Engineering SEAT Leon WTCC
Nog goed nieuws uit de WTCC-paddock waar de laatste vraagtekens met betrekking tot het startveld voor 2013 nagenoeg allemaal zijn weggegomd. Nadat Wiechers-Sport bekendmaakte in zee te gaan met Fredy Barth, bleef het nog uitkijken naar de plannen van het SUNRED-team. Plannen die het Spaanse team vandaag uit de doeken deed, want SUNRED-baas Joan Orús maakte namelijk bekend in 2013 te gaan samenwerken met Adriàn Campos. De beide Spaanse teameigenaars slaan de handen in elkaar en zetten gezamenlijk twee SEAT's Leon 1.6L in in het WTCC en één SEAT Leon 2.0L in het ETCC, onder het motto samen sterk.
  • STX Motorhomes
Joan Orús laat zijn team fusioneren met Campos Racing en ontfermt zich binnen het 'nieuwe' team over de toerwagen-afdeling die zowel in WTCC als in ETCC zal aantreden. Het lijdt weinig twijfel dat deze Spaanse "entente" op de steun van SEAT Sport-sportbaas Jaime Puig zal kunnen rekenen.

SEAT Sport-baas Jaime Puig nooit ver uit de buurt
SEAT Sport-baas Jaime Puig nooit ver uit de buurt
"Ik ben opgezet met deze fusie" aldus Orús, "samen kunnen we een sterker team bouwen met grotere ambities." Adrian Campos ziet in deze fusie "een eerste belangrijke stap op weg naar een formidabel team. Wanneer het er op aan komt een professioneel toerwagenteam te runnen dan is Joan Orús hiervoor de geschikte man. Ik hoop dat Campos Racing dankzij deze samenwerking net zoveel toerwagentitels behaalt als dat we de voorbije vijftien jaar in de eenzitterij hebben versierd" klinkt het. Wie de beide WTCC-wagens zullen besturen, werd nog niet bekendgemaakt.

Joan Orús had er al een carrière van zeven jaar bij SEAT Sport opzitten toen hij in 2006 SUNRED - dat staat voor Sun Race Engineering Development - boven de doopvont hield. Het team debuteerde in 2008 met Tom Coronel in het WTCC en de Nederlander kreeg er in het daarop volgende jaar het gezelschap van Tom Boardman. In 2010 runde SUNRED met de hulp van SEAT Sport het SR-Sport-team waar naast Coronel ook ex-SEAT-fabrieksrijders Gabriele Tarquini, Jordi Gene en Tiago Monteiro het mooie weer maakten. In 2011 bracht SUNRED niet minder dan zes SEAT TDI's aan de start ondergebracht in drie verschillende teams. Onder de Lukoil-SUNRED banner reden Tarquini en de Rus Aleksei Dudukalo, SUNRED Engineering bracht drie wagens aan de start voor Tiago Monteiro, Michel Nykjær en Pepe Oriola, terwijl Freddy Barth uitkwam onder de kleuren van Swiss Racing by SUNRED. Afgelopen jaar zette het team een SEAT Leon WTCC in voor Tiago Monteiro tot die kort voor het eind van het seizoen overstapte naar het Honda Racing Team JAS. SUNRED runde in 2012 ook de auto's van Fernando Monje en Pepe Oriola onder de Tuenti Racing-vlag.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 9 maart 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons