van der Horst

Supercar Challenge beleeft schitterend weekend op Slovakia Ring

Wim Lumbeeck - Viper GTS-R GT1
Wim Lumbeeck - Viper GTS-R GT1
De Supercar Challenge powered by Dunlop kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend op de Slovakia Ring in Slowakije. Iedereen kreeg in Slowakije schitterend weer voorgeschoteld en de coureurs waren allen ook zeer te spreken over het weekend en de uitdagende baan. Bij de GT-divisies ging de overwinning in de race tweemaal naar Jan Versluis in de Ferrari 458 GT2. In de races van de Sport-divisies ging de overwinning op zaterdag naar Luc de Cock en op zondag naar Marco Poland en Bert van der Zweerde. Het raceweekend op de Slovakia Ring was tevens het debuut voor de nieuwe Superlights-divisie van de Supercar Challenge. Roger Green en Martin Short schreven op zaterdag geschiedenis door met hun Radical SR8 de allereerste overwinning van de klasse te behalen.
  • Dreamdrive
Super GT-, GT-, en GTB-divisie

Jan Versluis - Ferrari 459 GT2
Jan Versluis - Ferrari 459 GT2
Jan Versluis pakte met zijn Ferrari 458 GT2 een mooie overwinning in de zaterdagrace van de GT-divisies van de Supercar Challenge. Versluis kon in de wedstrijd aanvallen van het duo Herber/Lanting en vader en zoon Geddie afslaan en hierdoor solide naar de overwinning rijden.



Lanting - Ferrari 458 GT3
Lanting - Ferrari 458 GT3
Jim en Glynn Geddie pakten na een spannend gevecht in de slotfase met Martin Lanting de tweede plaats. Lanting en Herber eindigden met hun Ferrari 458 GT2 wel op de derde positie. In de GT-divisie ging de overwinning naar het Engelse duo Wilkens/Scott in de Viper GT3 en in de GTB-divisie ging de overwinning naar Rudi Lemmens en Michael Wretschko met de KTM X-Bow.



Geddie - McLaren GT3
Geddie - McLaren GT3
Jan Versluis pakte op zondag een dubbelscore door ook de tweede race van de GT-divisies te winnen. De Ferrari-coureur kreeg de overwinning ditmaal echter niet cadeau, want Versluis had in de race felle gevechten met Henry Zumbrink en zag ook nog het duo Lanting/Herber en vader en zoon Geddie dichtbij komen.



Bordet - Volvo Silhouette V8
Bordet - Volvo Silhouette V8
Martin Lanting en Bob Herber eindigden uiteindelijk op de tweede plaats, voor Jim en Glynn Geddie. In de GT-divisie ging de overwinning naar Pierre Etienne Bordet en werd onze landgenoot Wim Lumbeeck ondanks een zware oppositie tweemaal derde. In de GTB-divisie waren Rudy Lemmens en Michael Wretschko het gevierde duo.


Supersport- en Sport-divisie

Luc De Cock - Lotus
Luc De Cock - Lotus
Lotus-coureur Luc de Cock pakte een overwinning in de zaterdagrace van de Supersport-divisie. In de openingsfase van de race pakte Pieter van Soelen nog de leiding, maar strafseconden en een voor Luc de Cock gunstige safety car situatie zorgden ervoor dat de Lotus-coureur met ruime voorsprong de overwinning kon pakken. Tweede werden na een spannend gevecht Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, voor Bas Schouten en Mark van der Aa. In de Sport-divisie ging de overwinning op zaterdag naar Aart Bosman.


Van Herck - Mazda
Van Herck - Mazda
In de race op zondag ging de overwinning naar Marco Poland en Bert van der Zweerde. Zij profiteerden ditmaal optimaal van technische problemen bij hun concurrentie en konden hierdoor de overwinning pakken. De race werd met nog een paar ronden te gaan met code rood afgevlagd, omdat Leo Kurstjens met zijn auto op een gevaarlijke positie in de bandenstapels was beland. De tweede plaats ging naar Bas Schouten en Mark van der Aa, gevolgd door de gebroeders Monster. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Eric van den Munckhof.



Voet-Van den Broeck - Seat Supercopa
Voet-Van den Broeck - Seat Supercopa
Bart Van den Broeck en Chris Voet stonden met een derde en een tweede plaats in de Seat Supercopa tweemaal op het podium, telkens na dubbele winnaar Monster en eenmaal na Jimmy Adriaenssens die tijdens de tweede race uitviel.





Superlights-divisie

Radical SR8 Superlight
Radical SR8 Superlight
Roger Green en Martin Short schreven met hun Radical SR8 op zaterdag geschiedenis, want zij pakten de overwinning in de allereerste race van de Superlights-divisie van de Supercar Challenge. Op de Slovakia Ring hadden zij een goede start van de race waarbij ze hun eerste plaats behielden en die gaven ze ook niet meer af. Op een tweede plaats eindigde Henk Thuis, voor James Abbott. Stefan Rosina was de eerste Praga in het veld op de vierde plaats.



Praga Superlight
Praga Superlight
Ook de tweede race op zaterdag van de Superlights-divisie viel ten prooi aan Roger Green en Martin Short. Lange tijd leek Henk Thuis er ditmaal met de overwinning vandoor te gaan, maar in de laatste minuten was het toch Martin Short die aan het langste eind trok. Bij de Praga’s ging ditmaal de overwinning naar Danny van Dongen en Tom Onslow-Cole.



Jürgen Van Hover - Norma Superlight
Jürgen Van Hover - Norma Superlight
Ook de derde race van de Superlights-divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop op de Slovakia Ring  werd gewonnen door Martin Short en Roger Green. Lang reed Henk Thuis aan de leiding van de race, maar in de slotfase ging Martin Short er toch nog met de overwinning vandoor. Spannend was ook het gevecht tussen de Praga’s en Priscilla Speelman, die goed haar mannetje stond in het sterke veld. Speelman eindigde uiteindelijk op de vierde plaats, achter het duo Wagner / Hrobarek.

De volledige verslagen van alle races, uitslagen en foto's van het evenement zijn terug te vinden op onze website: www.supercarchallenge.nl


Kalender

Het eerstvolgende raceweekend van de Supercar Challenge powered by Dunlop is in het weekend van 8 en 9 juni op Spa Francorchamps. De GT- en Sport-divisies van de klasse komen dan in actie tijdens het Spa Euro Race weekend. Meer informatie over dit evenement is te vinden op http://www.racspa.be/2013/ser2013/



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 19 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons