van der Horst

Supercar Challenge en Sports Prototype Cup tweemaal samen in de Benelux

Revolution A-One
Revolution A-One
De Britse Sports Prototype Cup en de Supercar Challenge gaan volgend jaar tweemaal samenwerken, wat resulteert in twee gezamenlijke manches, één op Circuit Zandvoort en één op het Circuit Spa-Francorchamps. De Sport Prototype Cup omvat onder meer de Revolution A-One Trophy en de BARC Radical SR3 Trophy en het zijn deze twee series die afzakken naar Zandvoort en Spa.
Sports Prototype Cup
Sports Prototype Cup
Een eerste bezoek van de Sports Prototype Cup aan ons land in 2020 kende niet het verwachte succes door de toen net uitgebroken COVID-19 epidemie. De serie zou rijden in het voorprogramma van de WEC Spa 6 Hours samen met de Britcar, maar door de reisbeperkingen die toen in voegen kwamen zakte slechts een handvol wagens af naar Francorchamps. Volgend jaar probeert men het opnieuw maar ditmaal racet de Sports Prototype Cup samen met de prototypes van de Supercar Challenge in het kader van de Spa-Euroraces midden juli. Voordien wordt hetzelfde concept al toegepast op het Circuit Zandvoort tijdens de Supercar Madness Zandvoort begin april.

De Sports Prototype Cup omvat volgend jaar vijf manches van ieder twee races, allen op formule 1 circuits en dat in vijf verschillende landen. Bij de laatste twee manches zijn ook de deelnemers aan de Sports Prototype Open klasse ( Andere Radicals, CN-prototypes en LMP3’s) welkom.

Kalender 2022 Sports Prototype Cup:

09-10 april: Zandvoort
19 juni: Silverstone GP Circuit
15-17 juli: Spa-Francorchamps
09-11 september: Barcelona
04-06 november: Paul Ricard

Foto's: Niels Vaeck & Sports Prototype Cup
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op maandag 15 november 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons