van der Horst

Supercar Challenge mikt op bomvol startveld en 7 proeven in 2018

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
De Supercar Challenge verwacht in 2018 7 meetings af te werken, waarbij het seizoen op gang wordt getrapt op ons eigenste Spa-Francorchamps. Van Belgische zijde staat ook Circuit Zolder op het menu in de zomer, gevolgd door nogmaals Spa eind september. Verder rijdt men tweemaal op Zandvoort en even vaak op Assen en is er dit jaar geen uitstap buiten de Benelux-grenzen. Initieel was het de bedoeling dat het kampioenschap in actie kwam tijdens het DTM op de Nürburgring, maar een te hoge kost voor deelname deed die plannen de das om.
Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
Belangrijk is dat de troepen van Dick van Elk een uitverkocht startveld beogen voor de Supercar Challenge by Hankook, met 52 deelnemers op jaarbasis. Deze deelnemers moeten ingedeeld worden in drie divisies, zijnde GT (22 wagens), Supersport (20) en Sport (10). De divisie Supersport 2 wordt geschrapt omdat op dit ogenblik het totaal aantal engagementen tot inschrijving al de kaap van de 50 gerond heeft.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Ook de GT & Prototype Challenge zal in 2018 weer worden verreden. Organisator V-Max Racing Management trachtte om het aantal overlappingen te verlagen en alle meetings worden gecombineerd met deze van de Supercar Challenge. Het seizoen start dan ook in Spa, en eindigt in Assen waarbij er vaker in België wordt geracet dan in Nederland. Een nieuwigheid in 2018 is de Ford Fiesta Sprint Cup, een klasse die een zestal meetings zal afwerken en voor het eerst in actie komt tijdens het Pinksterweekend in Zandvoort half mei. Eerste Belgische afspraak is de Superprix in de zomer en ook Spa staat op het menu eind september. De kalender is niet gewijzigd ten opzichte van de aankondiging eind november.

--- Voorlopige kalender Supercar Challenge 2018 (pdf) ---
--- Voorlopige kalender GT & Prototype Challenge 2018 (pdf) ---

Foto's: Supercar Challenge powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Supercar Challenge op zondag 24 december 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons