van der Horst

Euro F3: Vallelunga: Raffaele Marciello dicht bij de titel

Alex Lynn - winnaar race 2
Alex Lynn - winnaar race 2
Even leek het nog de verkeerde kant op te gaan voor Marciello nadat hij in de tweede race moest opgeven op de startgrid, maar de Italiaan kon na een overwinning in de eerste race alsnog ook de derde en laatste race op Vallelunga op zijn naam schrijven. Aangezien zijn rivaal niet beter kon doen dan een tiende, een negende en een zesde plaats, vergroot Marciello met nog een raceweekend te gaan zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit tot 45,5 punten. De enige race die de Prema Powerteam rijder niet won ging naar zijn teammaat Alex Lynn.
Start race 2 op Vallelunga
Start race 2 op Vallelunga
Alex Lynn won makkelijk de tweede race van het FIA F3 European Championship op het circuit van Vallelunga, de Brit reed van start tot finisg aan de leiding en ging zijn landgenoot Alexander Sims met vijf seconden vooraf. Daniil Kvyat behaalde een nieuwe podiumplaats en kwam als derde over de lijn. Raffaele Marciello zag zijn kansen om uit te lopen in het kampioenschap op de startgrid in rook opgaan, zijn wagen kwam niet weg en bleef met dampende motor steken op de grid. Gelukkig voor de Italiaan kwam Rosenqvist niet verder dan een negende plaats, maar de Zweed was net als gisteren wel weer van de laatste plaats vertrokken nadat hij niet aan de kwalificatie kon deelnemen wegens mechanische problemen aan zijn wagen.

Uitslag Vallelunga race 2:

1. Alex Lynn (Prema Powerteam)
2. Alexander Sims (T-Sport) +5.034
3. Daniil Kvyat (Carli) +6.912
4. Eddie Cheever (Prema Powerteam) +7.834
5. Lucas Auer (Prema Powerteam) +9.095
6. Pipo Derani (Fortec) +11.456
7. Antonio Giovinazzi (Double R) +12.022
8. Sven Muller (Van Amersfoort) +13.034

Podium race 3
Podium race 3
Marciello profiteerde optimaal van zijn pole positie bij de derde race om opnieuw met de overwinning te gaan lopen. Luis Felipe Derani kon enkel volgen en eindigde tweede voor Alexander Sims. Alex Lynn en Felix Serrallaes die voordien in strijd waren voor de derde plaats reden op mekaar in en verloren zo alle kansen op een podiumplaats. Felix Rosenqvist moest opnieuw van ver terugkomen, de Zweed startte als dertiende en klom nog op tot de zesde plaats, waarachtig een mooie prestatie maar hij ziet Marciello verder uitlopen in het kampioenschap. De beslissing over de titel valt dus tijdens de laatste manche die al volgend weekend plaats vindt op het circuit van Hockenheim.

Uitslag Vallelunga race 3:

1. Raffale Marciello (Prema Powerteam)
2. Pipo Derani (Fortec) +3.955
3. Alexander Sims (T-Sport) +4.696
4. Alex Lynn (Prema Powerteam) +6.849
5. Jordan King (Carlin) +15.901
6. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) +16.788
7. Daniil Kvyat (Carlin) +19.801
8. Harry Tincknell (Carlin) +23.079
`
Foto's: FIA F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 14 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons