van der Horst

Slovakiaring: Nabeschouwing Munckhof Racing

De tweede ronde van het kampioenschap in de Supercar Challenge vond op 18 en 19 mei plaats op de Slovakia Ring. De coureurs moesten een flinke afstand afleggen naar het circuit, maar werden door de baan aangenaam verrast. Menigeen had op voorhand het idee dat het circuit weinig interessant zou zijn, maar dit idee werd tijdens de eerste training al ontkracht.
Op vrijdag werden onder wisselende omstandigheden de eerste kilometers afgelegd op de 5.922 meter lange baan in het weidse groen van Slowakije. Voor het weekend werd er een opleving in het weer voorspeld, maar de vrijdag was grauw en grijs met af en toe een beetje regen. Diverse klassen kregen de kans om op een natte Slovakia Ring te rijden. Kennis die de rest van het weekend niet meer nodig zou blijken te zijn.

Kwalificatie, zaterdag 18 mei

In de kwalificatie wist Eric van den Munckhof met een 2:21.938 de tweede tijd van de Sport1 divisie te noteren. Hij moest slechts de Lotus van Aart Bosman voorlaten.

Race 1, zaterdag 18 mei

De eerste race op zaterdag werd voor Van den Munckhof een mooie strijd die werd beloond met een podium. De Lotus van Aart Bosman was weliswaar te snel voor de Ford Focus van Eric, maar hij wist zich op de tweede positie toch prima te handhaven.
De kopgroep kwam in de eerste helft van de race weer dicht bij elkaar door een safetycarsituatie vanwege een crash in de tijdelijke chicane achterop het circuit. Eric vertelde: “Eén auto raakte achterop de bandenstapel die ik nog maar net kon ontwijken. Ik reed er links langs tussen twee pionnen door over het gras en terug de baan op.” Aansluitend aan de safetycarsituatie ging het pitwindow open waardoor een hele sleep wagens gelijktijdig binnen kwam. Na een stop volgens planning ging Eric wederom op pad om het laatste deel van de race te rijden. Hij bleef tijdens de rest van de race achter Bosman aanjagen, maar kon niet voorkomen dat die met de grootste beker aan de haal ging. Eric pakte een mooie tweede plek en neemt in ieder geval weer goede punten voor het kampioenschap mee naar huis. “Ik heb me niet laten gek maken door Bosman. Zijn auto is veel sneller dus ik kon hem nooit bijhouden. Ik ben tevreden over deze race, de tweede plek is top! En de tweede race start ik  van pole, dus ik heb vertrouwen in de zondag.”

Uitslag race 1, zaterdag 18 mei

1 Aart Bosman, 2 Eric van den Munckhof, 3 Wesley & Maurits Caransa, 4 Rob Nieman, 5 Kim Troeijen, 6 Frank Bédorf / Machiel Kars, DNF: Michael Verhagen, Marcel van Berlo

Race 2, zondag 19 mei

Eric kende een uitstekende tweede race van het weekend en kan met een tevreden gevoel de lange terugreis aangaan. De rappe Ford Focus Sport rijder maakte een degelijke start in de tweede race die onder warme en zonnige omstandigheden werd verreden. Met een eerste startplek in de Sport1 divisie kon het begin niet beter zijn, nadat het veld zich in beweging zette voor de race verloor Van den Munckhof weliswaar een positie, maar maakte die al snel weer goed en gaf die gedurende de rest van de race eigenlijk niet meer uit handen. Pas tijdens de pitstops moest hij even enkele anderen voor zich dulden, maar dat loste zichzelf al snel weer op toen ook zij voor de verplichte pitstop binnen kwamen.
Op technisch gebied viel er voor de snelle rijder eveneens niets te klagen al werd er tijdens de pitstop wel een verandering aan de auto doorgevoerd. Voor de race hadden coureur en team besloten om de demping aan te passen, maar paste die tijdens de pitstop weer aan omdat Eric meer last van overstuur kreeg en de banden begonnen te slijten wat resulteerde in een perfect resultaat met de hoogst haalbare hoeveelheid punten.

Eric van den Munckhof vertelde na de race dan ook zeer opgetogen: “De auto was echt geweldig goed en ik heb erg lekker gereden.”
Door de klinkende overwinning krijgt Eric er een mooi aantal punten voor het kampioenschap bij, wat altijd welkom is. De grootste beker en champagne zijn eveneens welkome geschenken die horen bij soevereine zege.

Uitslag race 2, zondag 19 mei

1 Eric van den Munckhof, 2 Wesley & Maurits Caransa, 3 Rob Nieman, 4 Frank Bédorf / Machiel Kars, 5 Aart Bosman, 6 Kim Troeijen, DNF: Marcel van Berlo

Tussenstand Sport divisie na vier races:

1.Aart Bosman 76 punten, 2. Eric van den Munckhof 52 punten, 3. Rob Nieman 50 punten, 4. John van der Voort / Priscilla Speelman 38 punten, 5. Wesley & Maurits Caransa 38 punten, 6. Frank Bedorf / Machiel Kars 36 punten, 7. Michael Verhagen 32 punten

Munckhof Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 21 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons