van der Horst

Spa Euro Race: Voorbeschouwing Philippe Bonneel

Vorig jaar jaar reed de Anzegemnaar een “licht” autosport seizoen wegens de geboorte van zijn derde kindje. Dit jaar gaat Philippe Bonneel zich weer meer toeleggen op zijn passie die hij sinds 2003 als piloot gedreven uitoefent. In 2003 zette Philippe zijn eerste stappen in autosport in een topkampioenschap, nl de MINI Challenge. Door een uiterst geslaagd eerste seizoen (3 5de plaatsen en een 10de plaats in het eindklassement tussen 45 andere MINI’s) kreeg hij de smaak te pakken en bleef hij in de MINI Challenge en later de BTCS verder topkampioenschappen rijden, tussen tal van kleppers. In 2009 won hij zelfs de 12 U van Spa in de 2 liter klasse met een standaard Clio Cup en werd hij tevens dat jaar vice-kampioen van België 2 liter in BTCS, het toerismekampioenschap bij uitstek.
  • Dreamdrive
Na een teleurstellend 2011 maakte hij in 2012 de stap naar de Supercar Challenge, het Benelux kampioenschap dat voor het ogenblik het mooiste en meest diverse startveld heeft in de Benelux. Aan boord van de BMW 3 E90 WTCC kwam hij proeven van dit boeiende kampioenschap.

“Vorig jaar reed ik maar één race met de WTCC, een formidabele wagen, waarmee je nog echt moet racen, daar hij geen enkele stuurhulp (ABS, stabiliteits- of tractiecontrole) heeft, wat vandaag de dag in moderne bolides allemaal veel gebruikt wordt.  Het weer was zeer wisselvallig dat weekend en mijn ploegmaat Bruno Vermote en ikzelf konden niet ten volle de wagen benutten” vertelt Philippe.

“Ik had een onvoldaan gevoel en dit is de reden waarom ik dit jaar een vijftal races zal afwerken in de Supercar Challenge met deze auto. Mijn seizoen zal starten in Spa tijdens de Spa Euro Races op 8&9 juni.  Tijdens het eerste raceweekend zal Bruno Vermote terug met mij samen rijden, daarna moeten we zien wie mijn ploegmaat wordt.  Dit jaar zal ik ook de eerste keer op Assen en Zandvoort rijden, wat voor mij nieuw is!”

Philippe zal aantreden in de Supersport klasse met de E90 WTCC BMW met een slordige 400 PK. Dankzij zijn trouwe sponsors en een paar nieuwe partners is alles in gereedheid gebracht om er een super jaar van te maken.  Afspraak in Spa Francorchamps op 8 en 9 juni.

Philippe Bonneel pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 23 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons