van der Horst

Supercar Madness: Tweemaal winst voor Chris Voet en Bart van den Broeck

Tweemaal winst voor Chris Voet en Bart van den Broeck op Circuit Zolder
Tweemaal winst voor Chris Voet en Bart van den Broeck op Circuit Zolder
Bij het Supercar Madness weekend op Circuit Zolder kwamen enkel de Supersport- en de sport divisie in actie. Dit leidde tot een mager startveld van amper twaalf wagens. Zowel de race op zaterdag als die op zondag werden gewonnen door het duo Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven (Cupra TCR). In de Sport divisie ging de zege tweemaal naar het Belgische duo Chris Voet/Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Alpine A110).
  • Skylimit Events
Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven - Cupra TCR
Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven - Cupra TCR
De Cupra van Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven toonde zich in de kwalificatie de snelste en mocht tweemaal van op de pole starten. De Cupra reed in de eerste race gemakkelijk naar de zege. De BMW M2 CS Racing van Ronald van Loon en Luuk van Loon maakte geen kans op de tweede plaats wegens een Drive Through voor een incorrecte pitstop en werd uiteindelijk. De BMW M4 GT4 van Maik Broersen kwam zo als tweede over de finishlijn. In de Sportdivisie had de Traxx Racing Team Alpine het aan de stok met de Clio Evo van Rob Nieman, maar geleidelijk nam de Alpine de overhand.
 
Traxx Racing Team - Alpine A110
Traxx Racing Team - Alpine A110
In de tweede race nam de Cupra TCR opnieuw de leiding maar ten gevolge van de successeconden die bij de pitstop dienden bijgeteld worden nam Berry van Elk de leiding over. Van Elk leek naar de zege te rijden maar in de laatste ronde viel de wagen stil door een tekort aan benzine. Laurens de Wit en Fabian Schoonhoven pakten zo hun tweede zege voor Van Elk en Maik Broersen. In de Sport divisie ging de zege voor de tweede maal naar Chris Voet en Bart van den Broeck die opnieuw Rob Nieman voor bleven.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op maandag 8 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Supercar Madness.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons