van der Horst

Supercar Madness Zolder: Kunnen Kenny Herremans en Nathan Vanspringel leidersplaatsen behouden?

Kenny Herremans - AM FordStore Feyaerts
Kenny Herremans - AM FordStore Feyaerts
Na de Openingsraces op Circuit Zandvoort is de Ford Fiesta Sprint Cup dit weekend toe aan de tweede afspraak van het seizoen. Het is in het kader van de Supercar Madness, wat we voorheen kenden als de Zolderse Superprix, dat de Ford-merkenrace de paddock van Circuit Zolder zal delen met de andere toppers van organisator V-Max Racing Management zoals de BMW M2 Cup, Mazda MX-5 Cup, GT&Prototype Challenge en de onvermijdelijke Supercar Challenge. Het is overigens best mogelijk dat uitsluitend de Ford Fiesta Sprint Cup dit jaar nog een tweede keer naar het Limburgse tracé trekt om er, ter vervanging van de Spa Euro Race, op 11 en 12 september aan te treden tijdens de populaire Essers FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix!
In die allereerste races 2021 gingen Kenny Herremans en Nathan Vanspringel voor de dikke winst, maar geholpen door drie snelste ronden – in kwalificatie én de twee races – pakte de rijder van AM FordStore Feyaerts drie extra punten en verliet het duinencircuit als leider in het BK. De jonge Nathan is sterk tweede, leider in de Junior-klassering, met Ford Vanspringel de bestgeplaatste Ford Dealer en daarenboven 2de en eerste Belg in de Dutch Belgian Super Star. Logischerwijze kennen we met hen de namen van twee favorieten voor de afspraak op Circuit Zolder. 
 
Tomas de Backer - Ford Peerlings
Tomas de Backer - Ford Peerlings
Wie dienen zij zoal in de mot te houden? Tomas De Backer, Junior-kampioen in 2020, en Milan De Laet, vice Junior, hebben iets goed te maken na het ietwat minder geslaagde Zandvoort-weekend. Vorig jaar toonden zij dat zij een partij zijn voor tweevoudig kampioen Herremans en, of course, Vanspringel. En dan is er nog Philippe Huart, net zoals Herremans bezig aan zijn vierde seizoen in de Ford-merkenrace en bij Ford Peerlings meer dan een vaste waarde. In hetzelfde Peerlings-kamp kijken we uit naar het eerste optreden dit jaar van het Alnimax-duo Alexander Borgmans en diens halfbroer Maxim De Witte. Borgmans, vice Junior-kampioen in 2019, zou wel eens voor de  verrassing kunnen zorgen en van De Witte weten we dat hij na een zekere leerperiode vlotjes meedraait in het goede treintje. 
 
Het wegvallen van de afspraak op wat bekend staat als ‘het mooiste circuit ter wereld’, maakt dat debutanten Wim Coekelbergs (bij Ford Peerlings in een zesde auto), Geoffrey Vanspringel (broer van, in een tweede auto van… Vanspringel Automobiles) en Polle Geusens, bij Ford Peerlings invaller voor de onfortuinlijke Walter Cleynhens, op Circuit Zolder voor de eerste keer zullen kennismaken met het woelige peloton van de Ford Fiesta Sprint Cup. Wie ontbreekt in dit lijstje van, zeg maar nieuwkomers, is Junior Planckaert. Hij is nog steeds herstellende van de been- en kniebreuk die hij opliep tijdens een ongelukkige val met zijn motor. Hetzelfde kan gezegd worden van Ruben Valckenaere die weliswaar vorig jaar een geslaagde comeback maakte, maar wegens een zoveelste ingreep aan de nog niet geheel herstelde linkervoet – een gevolg van een zwaar verkeersongeval, eind 2018 – voorlopig aan de kant dient te blijven. 
 
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Zoals we ondertussen weten strijden de Belgen en de Nederlanders voor aparte punten en klassementen, maar via een scratch algemeen klassement België-Nederland zijn er voor een Top 20 punten te verdienen in de genaamde Dutch Belgian Super Star, waarin Noorderbuur Laurens de Wit nipt leidt, voor Nathan Vanspringel, Kenny Herremans en Nederlander Jacco van de Wal. 
 
Zoals gebruikelijk begint het tweedaagse evenement voor de Belgisch-Nederlandse Fiesta Cup op zaterdag 17 juli met een vrije training om 9u05, waarna om 13u25 de kwalificaties worden verreden, over 20 minuten. Om 16u40 staat Race 1 op het programma en voor Race 2 van de Ford Fiesta Sprint Cup is het wachten tot zondag 18 juli, klokke 13u25.  
 
Kampioenschap: 
 
Overall: 1. Kenny Herremans 38; 2. Nathan Vanspringel 37; 3. Philippe Huart 26; 4. Milan De Laet 24; 5. Tom Feyaerts, Tomas De Backer 23; 7. Junior Planckaert 22 
 
Junior Ford Fiesta Sprint Cup: 1. Nathan Vanspringel 37; 2. Milan De Laet 24; 3. Tomas De Backer 23 
 
Ford Dealer Team Championship: 1. #29 Vanspringel Automobiles 37; 2. #3 AM FordStore Feyaerts 35; 3. #98 Ford Peerlings 27; 4. #97 Ford Peerlings 25; 5. #4 FordStore Feyaerts, #11 Team Longin by FordStore Feyaerts 24 
 
Dutch Belgian Super Star: 1. Laurens de Wit 40; 2. Nathan Vanspringel 37; 3. Kenny Herremans 35; 4. Jacco van de Wal 31; 5. Gianni Stefano van de Craats, Philippe Huart, Nikodem Wierzbicki, 25;  8. Johan Land 23; 9. Stefan Barewijk 22; 10. Tomas De Backer, Milan De Laet, Daniëlle Geel 20; 13. Junior Planckaert, Aleksander Olejniczak 19; 15. Bart Loenders 18; 16. Tom Feyaerts 15; 17. Esmee Kosterman 12; 18. Lisette Grinwins 8

Ford Sprint Fiesta Cup  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons