van der Horst

Superlights, Saker Challenge en Speed EuroSeries vormen groot startveld tijdens Racing Festival op Spa

GHK Racing
GHK Racing
Op 28 en 29 september wordt het Racing Festival verreden op Spa-Francorchamps. De Superlights-divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop kent tot op heden een geslaagd debuutseizoen. De in mei van dit jaar geïntroduceerde nieuwste divisie van de Supercar Challenge verwelkomde tot op heden al veel verschillende auto’s en coureurs en zorgde voor spannende wedstrijden op de Slovakia Ring, Zolder, Assen en Zandvoort. Voor dit jaar staan er nog twee raceweekenden op de kalender, waarbij de races op Spa Francorchamps zeer speciaal gaan worden. Dan rijden de Superlights namelijk onder andere samen met de Speed EuroSeries en de Saker Challenge, waardoor het startveld weleens op een totaal van zestig auto’s uit zou kunnen komen!
Norma - Supercar Challenge Superlights
Norma - Supercar Challenge Superlights
Na een succesvol race-evenement op Circuit Park Zandvoort tijdens de Trophy of the Dunes kijkt de Supercar Challenge powered by Dunlop inmiddels alweer vooruit naar het volgende raceweekend. Met nog twee evenementen op de kalender is het eerst de beurt aan Spa Francorchamps om de raceklasse te ontvangen alvorens de klasse voor zijn Finaleraces richting Assen reist. De Supercar Challenge komt traditiegetrouw eind september op Spa Francorchamps weer in actie tijdens het Racing Festival. Anders dan voorgaande jaren vindt dit evenement niet op drie maar op twee dagen plaats, namelijk op zaterdag en zondag. Ditmaal komen alle GT- en Sport-divisies van de Supercar Challenge in actie en rijden ook de Engelse Caterham Graduates hun eigen races.

Ook de Superlights-divisie van de Supercar Challenge komt in actie tijdens het Racing Festival op Spa Francorchamps. Ditmaal rijdt de klasse weer zijn eigen races buiten de GT- en Sport-divisies om, dus niet samen met de Sport-divisie zoals dat de laatste twee evenementen wel het geval was. Wel wordt de Superlights-divisie op Spa Francorchamps aangevuld met meerdere andere kampioenschappen. Zo verschijnt ook de Nederlandse Saker Challenge aan de start en komen uit Engeland de Speed EuroSeries naar Spa met allemaal CN Type Sportscars. Hierdoor telt het voorlopige Superlights-startveld momenteel al meer dan veertig bolides. Ook bestaat nog de kans dat een Franse sportscar-klasse zich op Spa bij de Superlights voegt, waardoor het veld weleens richting het maximaal toegestane aantal van zestig auto’s zou kunnen gaan.

Praga: Supercar Challenge Superlights
Praga: Supercar Challenge Superlights
Inmiddels wordt er ook al hard gewerkt aan de verdere ontplooiing van de Superlights-divisie in seizoen 2014. Zo heeft het samenstellen van de kalender voor komend seizoen hoge prioriteit. De kalender van de Superlights telt in 2014 waarschijnlijk zes evenementen. Bij al die evenementen rijdt de klasse zijn eigen races, dus niet zoals dat dit jaar soms het geval was tussen de Sport-divisie van de Supercar Challenge. Veel teams, coureurs en fabrikanten hebben inmiddels al interesse getoond voor deelname volgend seizoen. Ook wordt er gekeken om tijdens sommige evenementen samen te werken met andere raceklassen om op die manier volle startvelden en dus nog meer competitie te realiseren. Dit gebeurt dan op een soortgelijke manier zoals over een paar weken tijdens het Spa Racing Festival met de Speed EuroSeries en de Saker Challenge. Seizoen 2014 lijkt dan ook een heel mooi jaar te gaan worden voor de Superlights-divisie van de Supercar Challenge.

Foto's: Supercar Challenge Press & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 11 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons