van der Horst

Superprix: Bogaerts/van der Aa winnen na spannende strijd

Bogaerts/Van der Aa - BMW M4 Silhouette
Bogaerts/Van der Aa - BMW M4 Silhouette
Zaterdagmiddag half 2 worden alle wagens naar de startgrid geleid om de eerste race te starten van het weekend tijdens het Zolder Superprix evenement. Op de eerste startrij start vandaag Bas Schouten in de BMW M4 Silhouettte, welke vanmorgen het snelste was in de kwalificatie. Naast hem staat de Porsche 991 van Roger Grouwels en daarachter zien we de tweede en derde BMW M4 Silhouette van het JR Racing Team met Mark van der Aa achter het stuur en Daan Meijer.
  • LTF
Eric van den Munckhof start van pole position in de Supersport 1 divisie en hij staat op rij tien naast de nieuwe bolide van Bob Herber. Achter hem staat Peter Schreurs in de oranje BS Racing BMW, Benjamin van den Berg en Dennis de Borst. Bart van den Broeck doet de start in de Peugeot RCZ van het Traxx Racing team vanaf de eerste positie in de Sport divisie, met naast hem Rob Nieman.

Wanneer de lampen uitgaan zien we een mooie cleane start en Bas Schouten die er vandoor gaat. Bob Herber heeft ook een zeer goede start en weet in de eerste bochten vier bolides voorbij te gaan. Bij het aankomen bij de eerste chicane zien we Bas Schouten aanremmen en de wagen bijna verliezen. Dit moment kost hem de eerste positie want Roger Grouwels weet hem direct voorbij te gaan. In de volgende bochten verliest Schouten nog meer posities en na de eerste ronde zien we hem de pitstraat opzoeken. Roger Grouwels komt als eerste door na de eerste ronde, gevolgd door Mark van der Aa en verrassend Jos Jansen welke dan ook een prima start heeft gehad vanaf de vijfde positie. In de derde ronde weten zowel Daan Meijer als Bob Herber voorbij te gaan aan de Porsche van Jansen en verwijzen hem terug naar de vijfde positie.

Munckhof Racing - BMW Z4 Coupe GTR
Munckhof Racing - BMW Z4 Coupe GTR
In de Supersport 1 heeft Eric van den Munckhof zijn eerste positie weten te behouden tijdens de start. Daarachter is het Peter Schreurs en Benjamin van den Berg. Schreurs heeft er zin in en weet in de derde ronde de leiding over te nemen van Van den Munckhof.  Voor Benjamin van den Berg is de race na vier ronden al voorbij. Op de derde positie liggend zien we veel rook op het rechte stuk en hij moet dan ook de BMW stilzetten aan het einde.  

Rob Nieman had de beste start in de sport divisie en pakt de leiding. Daarachter is het Henk Tappel die een goede start heeft gehad en de tweede positie weet te pakken voor Bart van den Broeck die terug is gevallen van de pole position.  

Na de eerste vijftien minuten van de race is het nog altijd Roger Grouwels die het veld aanvoert en hij heeft een zevental seconden voorsprong op de nummer twee Mark van der Aa. In de Supersport 1 divisie rijdt Peter Schreurs nog aan de leiding, voor Van den Munckhof en De Borst. Marc Vannerum rijdt zeer netjes zijn ronden in de Supersport 2 divisie, voor het veld van de Sport divisie, waar Rob Nieman nog altijd voor Van den Broeck en John van der Voort.

We zien dan Daan Meijer heel langzaam rijden over de baan en hij moet met een technisch probleem de BMW M4 Silhouette de pitstraat opzoeken en helaas ook de race daar staken. Zijn derde positie in de race wordt overgenomen door Bob Herber, welke in gevecht is met de Porsches van John de Wilde en Marcel van Berlo.

Vlak voordat het pit window open gaat voor de Sport divisies, weet Van den Broeck dan toch de Renault Clio van Nieman in te halen. Nieman was op de bumper gekomen van Marc Vannerum en uiteindelijk wist Van den Broeck van dit gevecht te profiteren en beide bolides voorbij te steken. Ook Nieman ging voorbij aan de BMW 235i van Vannerum. Ted van Vliet verslikt zich nog even en gaat in de rondte, maar kan zijn weg wel vervolgen al verliest hij wel een positie aan Kanaroglou die voorbij weet te gaan.

Van der Aa komt langzaam dichterbij aan de Porsche van Roger Grouwels, daarachter groeit wel het gat naar de nummers drie, vier en vijf. De Wilde weet na rondenlang op de bumper van de BMW van Herber geplakt te hebben voorbij te gaan en rijdt een halve seconde weg, maar duikt aan het einde de pitstraat in. Heeft hij een probleem of is dit een te vroege pitstop?

Bas Schouten, welke in de eerste ronde een probleem kende, is na een half uur racen alweer op de tiende plek algemeen aangekomen en hij rijdt veruit de snelste rondetijden. Hij heeft veel goed weten te maken en hoopt nog op wat extra punten bij elkaar te sprokkelen in het tweede deel wat teamgenoot Ward Sluys mag gaan doen.

In de Supersport divisie ziet het er naar uit dat het BS Racing team de leiding heeft weten te behouden na de verplichte stops. Marcel van de Maat zit nu achter het stuur en heeft een voorsprong van bijna twintig seconden op de nummer twee Henry Zumbrink, welke het stuur heeft overgenomen van Van den Munckhof. Op de derde positie rijdt nu Teunis van der Grift, voor Luuk van Loon en Kanaroglou. De Febo Seat moest lang stilstaan in de pitstraat en Martin de Kleijn rijdt nu op de zesde positie.

Van der Voort/Van der Sloot - Alfa 147
Van der Voort/Van der Sloot - Alfa 147
In de Sport divisie heeft Rob Nieman opnieuw de leiding in handen. Sandra van der Sloot heeft het stuur overgenomen van Van der Voort en noteert daarachter snellere rondetijden en op de derde positie rijdt de tweede Clio met Frank Bedorf achter het stuur. Chris Voet is terug gevallen naar de vierde positie en zal proberen weer terug naar voren te rijden.

Kanaroglou weet een plek op te schuiven ten kosten van Van der Grift, welke ook direct in zijn spiegels zijn teamgenoot De Kleijn dichterbij ziet komen. Kanaroglou weet weg te rijden van de twee Seats en gaat op jacht naar de BMW van Van Loon. De Ginetta is per ronde een paar tienden van seconden sneller dan de BMW en zij zullen de strijd aangaan voor de derde positie in de Supersport 1 divisie.  De Kleijn verrast dan Van der Grift in de eerste  chicane en schuift door naar de vijfde positie.

In de GT divisie is de stand na de pitstops niet gewijzigd. De voorsprong die Roger Grouwels en Mark van der Aa hadden opgebouwd op hun concurrentie was groot genoeg om na de stops nog altijd op de eerste twee posities te liggen. De derde positie is in handen van Bob Herber, voor Edward Grouwels en Marcel van Berlo.

In de Sport divisie is er wel een positiewisseling geweest. Chris Voet is Frank Bedorf voorbij gegaan en ligt nu weer op de derde positie. Nieman weet zijn Clio nog altijd voor de Alfa 147 van Van der Sloot te houden, maar die zit met nog een kwartier te rijden op de bumper. Een mooi gevecht ontvouwt zich. Van der Sloot kijkt op diverse plekken op het circuit, maar Nieman weet  de Clio groter te maken dan dat deze is en blijft er voor.

Het andere gevecht op de baan zal gaan tussen Kanaroglou en Van Loon. Kanaroglou zit vol op de bumper van de BMW en zal proberen een gaatje te vinden. In de Sportklasse lukt dat wel voor Van der Sloot en we hebben een nieuwe leider in de race voor de Sport divisie. Nieman kan alleen nog maar volgen, maar de voorsprong naar de nummer drie van het veld is groot.

Bij de GT divisie verliest Roger Grouwels de leiding in de wedstrijd doordat hij een drive through moet maken omdat zijn pitstop niet conform zou zijn geweest. Koen Bogaerts is de nieuwe leider en heeft nu een kleine voorsprong van zeven seconden. Herber ligt nog altijd vrij steady op de derde positie voor Edward Grouwels. John de Wilde heeft na een kort gevecht de vijfde positie overgenomen van Marcel van Berlo.

In de Supersport 1 divisie is de leiding nog altijd in handen van Marcel van de Maat, daarachter is het Zumbrink op de tweede positie die wel een stukje sneller is maar dat gat lijkt te groot. Van Loon en Kanaroglou strijden nog altijd om de derde positie. Martin de Kleijn lijkt problemen te hebben in zijn bolide en valt terug naar de zesde positie.

In de laatste ronde van de race is het in de diverse divisies nog spannend om wie de overwinningen gaan pakken. Roger Grouwels is Koen Bogaerts weer helemaal genaderd en wanneer de race nog een paar bochten langer zou zijn geweest, had hij misschien nog net gewonnen maar nu is het toch Koen Bogaerts die de BMW als eerste onder de finishvlag doorstuurt. Het verschil op de streep is twee tiende van een seconde, maar Koen Bogaerts en Mark van der Aan winnen dus de eerste race van het weekend. Bob Herber pakt de derde plek in de GT divisie.

Ìn de Supersport divisie weet Henry Zumbrink in de laatste ronde Marcel van der Maat nog voorbij te steken en hij pakt daarmee samen met Eric van den Munckhof alsnog de overwinning. Peter Schreurs en Marcel van de Maat mogen als tweede mee naar het podium en Luuk van Loon heeft zijn derde positie goed weten te verdedigen en samen met vader Ronald van Loon completeren zij het podium.

Vannerum Racing - BMW M235i Racing Cup
Vannerum Racing - BMW M235i Racing Cup
Marc Vannerum en Johan Vannerum winnen de Supersport 2 divisie en in de Sport divisie vieren Sandra van der Sloot en John van der Voort de overwinning. Nadat Van der Sloot de Clio van Nieman voorbij is gegaan, is zij onbedreigd verder naar de finish gereden. Rob Nieman pakt een fraaie tweede positie voor de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck.

De tweede race van het weekend staat gepland voor de zondag om 13.05 uur. Wanneer u nog geen plannen heeft voor de zondag, nodigen wij iedereen uit om deze race en alle andere spannende races te komen volgen op het Circuit Zolder. Kaarten zijn nog altijd bij de kassa te koop.

Supercar Challenge powered by Hankook PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons