van der Horst

Brno: Biagi en Berton behalen ieder een zege

Thomas Biagi - Mercedes C63 AMG
Thomas Biagi - Mercedes C63 AMG
Thomas Biagi reed een uiterst sterke race en won overtuigend de eerste verkorte wedstrijd op zijn Mercedes. Ook de tweede plaats ging met Ferrara naar een Mercedes, terwijl een uitstekende Berton de laatste podiumplaats inpalmde met zijn BMW. De tweede race zag wat meer strijd voor de eerste plaats en het was uiteindelijk Giovanni Berton die als eerste over de lijn kwam en zo BMW na meer dan een jaar wachten terug de overwinning schonk.
Biagi was goed weg bij de start van de eerste race, maar een crash tussen Piscopo, Fantini en Benedetti in de eerste ronde bracht de safety-car naar buiten. Ook Christian Klien werd het slachtoffer van dit incident, zijn BMW kreeg een klapband en een verbogen stuurstang dwong de oud-F1 rijder tot opgave. Toen de race weer vrijgegeven werd, bleven er nog 13 minuten te gaan en Biagi nam al snel weer het voortouw en reed weg van het veld. Liuzzi scheen Romeo Ferraris de dubbel te gaan schenken, maar plots verloor zijn motor kracht waardoor hij afzakte naar de vierde plaats. Zo pakte Luigi Ferrara de tweede plaats en zijn derde podium op rij. Morbidelli verloor op het einde de derde plaats aan Berton nadat de versnellingsbak het begaf op zijn Audi. Giovanardi werd bij zijn terugkeer bij Petri Corse vijfde met de Porsche Panamera voor de Chevrolet van Sini.

Uitslag race 1 Superstars Series Brno 2013

01. Thomas Biagi (Mercedes)
02. Luigi Ferrara (Mercedes)
03. Giovanni Berton (BMW)
04. Tonio Liuzzi (Mercedes)
05. Fabrizio Giovanardi (Porsche)
06. Francesco Sini (Chevrolet)
07. Max Mugelli (BMW)
08. Diabolik (Jaguar)
09. Andrea Bacci (Mercedes)
10. Ferdinando Geri (Audi)

Voor de tweede race startte Berton als zesde maar hij baande zich al snel een weg door het veld en lag na minder dan een ronde rijden al op kop. Eens op kop kon bleef de BMW rijder er tot het einde van de race en zelfs een nieuwe safety-car procedure voor een crash tussen Diabolik en Mugelli bracht daar geen verandering in. Na de herstart van de race vochten Liuzzi en Sini voor de tweede plaats tot de beide wagens in elkaar haakten en moesten opgeven. De strijd om de tweede plaats ging nu tussen Morbidelli en Biagi maar de Audi rijder kon de Mercedes afhouden tot bij de aankomst. Na de opgave van een groot deel an de favorieten ging de vierde plaats naar Andrea Bacci. Christian Klien herpakte zich goed en klom op van achteraan het veld naar de zesde plaats.   

Uitslag race 2 Superstars Series Brno 2013

01. Giovanni Berton (BMW)
02. Gianni Morbidelli (Audi)
03. Thomas Biagi (Mercedes)
04. Andrea Bacci (Mercedes)
05. Edoardo Piscopo (BMW)
06. Christian Klien (BMW)
07. Mauro Trentin (BMW)
08. Roberto Benedetti (Cadillac)
09. Andrea Larini (Jaguar)
10. Luigi Ferrara (Mercedes)

Foto: Superstars International SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op maandag 20 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brno.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons