van der Horst

Donington: Ferrara en Morbidelli winnen ieder een race

Donington - Biagi voor Morbidelli
Donington - Biagi voor Morbidelli
Luigi Ferrara won gemakkelijk de eerste Superstars International Series race op het circuit van Donington en behaalde zo zijn eerste zege van het jaar. De Italiaan ontsnapte wonderbaarlijk aan een crash toen hij slipte op de olie van de ontplofte motor van de Lexus van Romanini. Zijn achtervolgers waren minder fortuinlijk en Morbidelli, Liuzzi en Biagi verloren allen de controle over hun wagen en misten alzo de kans om tweede te eindigen. De tweede race resulteerde in een gevecht tussen Biagi en Morbidelli en het was deze laatste die aan het langste eind trok. Beide kemphanen delen nu ook de leiding van het kampioenschap.
  • Skylimit Events
Luigi Ferrara controleerde race ook na de herstart nadat de safety car de wedstrijd halfweg stil had gelegd. Liuzzi drong nog aan in het begin van de race, maar moest Ferrara laten gaan. Luigi slipte later op de olie uit de motor van de Lexus van Romanini en verloor zo ook nog de tweede plaats. Ook Morbidelli slipte weg en Biagi moest uitwijken voor beide geslipte wagens, Berthon profiteerde van de situatie en ging de drie rijders in moeilijkheden voorbij en ging zo van de vijfde naar de tweede plaats. Biagi, Morbidelli en Liuzzi vochten het dan maar verder uit voor de derde plaats. De race werd gekenmerkt door de vele uitvallers, Sini zette ondermeer de Camaro in de muur en debutant Colin Turkington strandde met de Scuderia Giudici BMW in de zandbak.

Uitslag race 1 Superstars International Series Donington 2013

1. Luigi Ferrara (Roma Mercedes)
2. Giovanni Berton (Dinamic BMW)
3. Thomas Biagi (Ferraris Mercedes)
4. Gianni Morbidelli (Audi Italia Audi)
5. Tonio Liuzzi (Ferraris Mercedes)
6. Max Mugelli (Dinamic BMW)
7. Andrea Bacci (CAAL Mercedes)
8. Mauro Trentin (Dinamic BMW)
9. Gianni Giudici (Giudici BMW)

Biagi en Morbidelli schoten weg vanaf de derde startrij en kwamen in die volgorde als leiders door na de eerste ronde. Ondanks dat de Audi veel strafgewicht moest meedragen zette Morbidelli zijn tegenstander onder druk en na enkele ronden moet Biagi hem voorbij laten. Morbidelli sloeg een kloof van 8 seconden en won voor Biagi maar deze laatste kon nog d snelste ronde neerzetten goed voor een extra punt dat hem aan de leiding van het kampioenschap houdt met evenveel punten als Morbidelli. De Dinamic BMW’s pakten de plaatsen drie tot en met vijf. Pechvogel van de race was Liuzzi die zijn Mercedes na de formatie ronde binnenbracht met een onherstelbaar versnellingsbak probleem. Ook de winnaar van race 1, Ferrara haalde het einde van de race niet, zijn Mercedes gaf op met een defecte waterpomp.

Uitslag race 2 Superstars International Series Donington 2013

1. Gianni Morbidelli (Audi Italia Audi)
2. Thomas Biagi (Ferraris Mercedes)
3. Max Mugelli (Dinamic BMW)
4. Giovanni Berton (Dinamic BMW)
5. Mauro Trentin (Dinamic BMW)
6. Colin Turkington (Giudici BMW)
7. Roberto Papini (CAAL Mercedes)
8. Domenico Schiattarella (Solaris Chevrolet)
9. Francesco Ascani (Todi BMW)
10. Gianni Giudici (Giudici BMW)

Foto: Superstars International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op zondag 1 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons