van der Horst

Suzuka: Muller alweer vooraan in testsessie

Yvan Muller - RML Chevrolet Cruze
Yvan Muller - RML Chevrolet Cruze
Noblesse oblige en dus was het alweer Yvan Muller die in Suzuka de snelste chrono liet noteren ter gelegenheid van de testsessie op vrijdag. Dat sloot niet uit dat de tijden vrij dicht bij elkaar lagen met 14 rijders binnen een halve seconde. Opmerkenswaard was het feit dat alle vertegenwoordigde merken ook in de top 10 terug te vinden waren.
  • De Swert Opticiens

Tiago Monteiro - Honda Civic WTCC
Tiago Monteiro - Honda Civic WTCC
Aanvankelijk leidde Tiago Monteiro de dans aan boord van de Honda Civic. Diens tijd hield stand tot in de slotminuten toen zowel Muller als Pepe Oriola beter deden dan de Portugees.James Thompson pootte de LADA Granta op een verrassend sterke vierde plaats neer en ging Rob Huff, Gabriele Tarquini en James Nash vooraf. Mehdi Bennani bleek met een negende chrono voorlopig de snelste BMW-vertegenwoordiger, op amper twee tienden van Muller's tijd.

Hiroki Yoshimoto bleek voorlopig de snelste van de Asian Trophy-rijders. De nieuwe Eurosport Asia Trophy is voorbehouden aan Aziatische rijders die aan één of meerdere van de in Suzuka, Shanghai en Macau geplande wedstrijden deelnemen.

In Suzuka staan maar liefst negen rijders aan de start; vier uit Japan: Takuya Izawa (Honda Civic/Team JAS), Tukinori Taniguchi (Wiechers-Sport /BMW 320 TC), Masaki Kano (Team Engstler/BMW 320TC) en Hiroki Yoshimoto (Nika Racing/Chevrolet Cruze TC) en vijf uit Macau: Jerónimo Badaraco (Son Veng Racing), Filipe Clemente de Souza en Ng Kin Ven (China Dragon Racing) alledrie met een Chevrolet Cruze LT.  Henry Ho Wai Kun (Team Engstler) en Mak Ka Lok (RPM Racing) wagen hun kans aan het stuur van een BMW 320si.  Elke wedstrijd vallen er 10 punten te rapen voor een zege, 8 voor een tweede plaats, 6 voor een derde etc...

De testsessie moest driemaal met code rood worden gestopt voor incidenten in Turn 8.  Filipe de Souza, Mikhail Kozlovsky en Norbert Michelisz waren de boosdoeners.

Wie de kwalificatie live wil volgen op Eurosport, moet zaterdagmorgen al voor 8u30 (CET) uit de veren.

Foto's: FIA WTCC




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 20 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons