van der Horst

Suzuka: Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine pakken onwaarschijnlijke overwinning

Team Impul - Nissan Z GT500
Team Impul - Nissan Z GT500
Dat alles kan gebeuren in een race, daar waren Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine getuige van zondag. Immers tijdens de Suzuka 450 km in het kader van het Super GT-kampioenschap won het Belgisch-Japans duo met de Team Impul Nissan en dat terwijl zij vanaf een vijftiende plaats moesten vertrekken. Die mooie remonte geeft de overwinning nog meer glans en hiermee nemen zij ook de leiding in de tussenstand over.
  • STX Motorhomes
Nochtans leek de kans op een overwinning voor onze landgenoot ver weg in het openingsgedeelte van de race die uit 77 ronden bestond. Baguette kon niet de opmars maken waarop hij gehoopt had. De Luikenaar bleef langer buiten om Hiramine wat dichter te brengen, maar het verschil werd net tijdens hun tweede pitstop gemaakt. Op het moment dat de Japanner in de pits reed, kwam de safety car buiten. Gezien de eerste vier wagens nog moesten pitten, schoof Hiramine op naar plaats drie en van daaruit pakte hij de leiding in de voorlaatste ronde over van de Real Racing Honda van Nobuharu Matsushita en Koudai Tsukakoshi. Yuki Sekiguchi en Yuichi Nakayama in de Team SARD Toyota vervolledigden het podium.

Hiermee schenken Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine de vijfde overwinning op rij aan Nissan op het circuit van Suzuka en pakt het duo tevens de leiding over in de tussenstand. Met nog drie ronden te gaan hebben zij 10,5 punten voorsprong op Sascha Fenestraz en Ritomo Miyata in de KeePer TOM's Toyota. In de GT300 klasse ging de overwinning naar Tatsuya Kataoka en Nobuteru Taniguchi in de Goodsmile Racing & Team Ukyo Mercedes. Zij bleven de GAINER Nissan van Riki Osuka, Yusuke Shiotsu en Ryuchiro Tomita en de apr Toyota van Hibiki Taira en Yuta Kamimura voor.

Foto: Super GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 28 augustus 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons