van der Horst

Suzuka: Podium onder voorbehoud voor Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine

Team Impul - Nissan Z GT500
Team Impul - Nissan Z GT500
Afgelopen weekend kwam de Super GT in actie in Suzuka. Door een zware crash werd de wedstrijd achttien ronden vroeger gestopt dan origineel gepland. Hierdoor werd de NDDP Racing Nissan van Katsumasa Chiyo en Mitsunori Takaboshi als winnaar uitgeroepen. Toch voor even, want maar liefst tien teams sdienden klacht in.
De race werd stilgelegd na een zware crash voor de NISMO Nissan GT500 van Tsugio Matsuda. Die wilde in de 130R twee GT300 wagens - de apr Toyota en JLOC Lamborghini - voorbijsteken, maar dat liep mis. Uiteindelijk werd Matsuda na de crash naar het ziekenhuis overgebracht, maar Nissan liet al weten dat de piloot in orde is. Gezien de zwaarte van het ongeval besloot men de wedstrijd vroegtijdig te stoppen en verklaarde de NDDP Racing Nissan als de uiteindelijke winnaar. Maar dat was niet naar de zin van tien teams.

Gezien NDDP Racing niet zijn tweede verplichte pitstop afgewerkt had, tekenden er tien teams protest aan tegen de overwinning. Deze kreeg gehoor en Chiyo en Takaboshi kregen een penalty van 60 seconden, waardoor ze terugvielen naar plaats vier. Hierdoor werd de TGR Team WedsSport Bandoh Toyota van Yuji Kunimoto en Sena Sakaguchi gepromoveerd naar winst, voor de TGR Team au TOM'S Toyota van Sho Tsuboi en Ritomo Miyata en de Team Impul Nissan van Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine. Althans nog steeds onder voorbehoud, want NDDP Racing is in beroep gegaan tegen deze beslissing. In GT300 is men wel zeker van de winnaar. Daar won de BMW Team Studie x CRS van Seiji Ara en Masataka Yanagida.

Foto: NISMODit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 5 juni 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons