van der Horst

Sven Van Laere met Liesette Braams naar Europees GT4 kampioenschap

Sven Van Laere
Sven Van Laere
Sven Van Laere hoopt dit jaar hoge ogen te gooien in het Belcar Endurance Championship waar hij uitkomt voor het Aqua Protect Racing Team, het team dat vorig jaar onder de naam McDonalds Racing nog de titel pakte. Maar daar houdt het niet mee op voor de medeoprichter van Carconnex Global. Op de testdag voor de European GT4 Series die donderdag doorging te circuit Zolder meldde Van Laere dat ook de European GT4 Series op zijn programma staan. Dit kampioenschap werkt hij samen met Liesette Braams af op een McLaren 570S GT4 van het Nederlandse Equipe Verschuur.
  • St. Paul
Sven Van Laere & Liesette Braams
Sven Van Laere & Liesette Braams
Sven Van Laere maakte op het circuit van Zolder voor de eerste maal kennis met de McLaren 570S GT4, tijden neerzetten was van ondergeschikt belang het kwam er vooral op aan om de wagen te leren kennen. Maar toch ging de meeste aandacht naar zijn mederijdster Liesette Braams. In 2015 kreeg zij te horen dat zij kanker had, een ziekte die haar twee jaren weg zou houden van de racetracks. Meermaals werd er gedacht dat zij het niet zou halen maar Liesette Braams vocht terug en klom op uit een diep dal.

Equipe Verschuur - McLaren 570S GT4
Equipe Verschuur - McLaren 570S GT4
Eerder op het jaar kon Liesette Braams al eens testen met een McLaren GT4 en nam zij deel aan de 24H of Dubai met een BMW GT4. Nu staat ze aan de start van een Europees GT4 programma en dat samen met onze landgenoot Sven Van Laere. Zij vormen dan misschien (nog) niet de snelste equipe van het GT4 veld maar behoren zeker tot een van de meest sympathieke rijdersduo’s van het kampioenschap. Het startschot van het European GT4 Series wordt over juist een maand gegeven op het Circuit Zolder.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op donderdag 8 maart 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons